.
 
ENG
 

.
Üniversite Adaylarıyla Buluşmak Üzere Anadolu Turumuza Yeniden Start Verdik
.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Türkiye’nin En Prestijli Akademisinde Eğitim Gördü
.
Coğrafya Bölümü Narman, Oltu ve Tortum Göllerine Arazi Çalışması Gerçekleştirdi





.
Güncel Teknolojiler Işığında U-Ticaret Konferansı Gerçekleştirildi
.
Aile ve Gençlik: Değişen Dinamikler ve Gelecek Perspektifleri Konulu Söyleşi Programı Gerçekleştirildi
.
Üniversitemizden Çölyak Gününe Duyarlı Yaklaşım





.
Akademisyenlerimizin Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
.
Çıldır MYO Adalet Programı Öğrencilerine Yönelik Ardahan Adliyesine Teknik Gezi Düzenlendi
.
GSF, Türk Müziği Bölümü ve Türk Halk Oyunları Bölümü “Kahramanlık Türküleri” Adlı Konser Düzenledi





Sayfa : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 |
Ana Sayfa Tüm Etkinlik ve Haberler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Türkiye’nin En Prestijli Akademisinde Eğitim Gördü

12 MAYIS 2025

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübü’nün danışmanlığını yürüten Öğr. Gör. Salih Çakıcı ve Kulüp Başkanı Şevket Faruk Koçoğlu’nun koordinatörlüğünde sürdürülen University Integrated Development of Educational Skills (UNİDES) projesi kapsamında, öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla önemli bir uygulamalı eğitim etkinliği hayata geçirildi. Proje kapsamında, Türkiye’nin gastronomi alanındaki en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Le Cordon Bleu Mutfak Akademisi ev sahipliğinde, bir günlük ileri düzey mutfak atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden seçilen 13 öğrenci ile birlikte Öğr. Gör. Salih Çakıcı da katılım sağladı. Katılımcılar, Le Cordon Bleu’nün uluslararası alanda tanınan ve alanında uzman şefleri eşliğinde, ileri mutfak teknikleri, modern tabak sunumları, Fransız mutfağına özgü pişirme yöntemleri ve duyusal analiz temelli lezzet tasarımı gibi konular üzerine yoğunlaştırılmış bir eğitim sürecine dahil oldu. Teorik bilginin pratik uygulamalarla pekiştirildiği bu eğitim modeli sayesinde öğrenciler, güncel gastronomi trendlerini birebir deneyimleme fırsatı elde etmiş, sektörel becerilerini üst düzeye taşıma imkânı buldu. Elde edilen kazanımlar; sadece teknik bilgiyle sınırlı kalmayıp aynı zamanda öğrencilerin profesyonel mutfak disiplini, hijyen ve sanitasyon standartları ile yaratıcı düşünme becerileri gibi mesleki yeterlilik alanlarında da önemli katkılar sağlamıştır. Bu tür uygulamalı eğitim faaliyetleri, öğrencilerin ulusal ve uluslararası gastronomi dünyasına entegrasyonlarını kolaylaştırmakta; aynı zamanda kariyer planlamalarına yön vermelerine olanak tanımaktadır. Öğr. Gör. Salih Çakıcı, öğrencilerimizin Le Cordon Bleu Mutfak Akademisi’nde eğitim almalarına imkân tanıyan Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Sayın Defne Tüysüzoğlu ile konaklama konusunda öğrencilerimize destek olan kıymetli iş insanı hemşehrimiz Alihan Akkoç’a teşekkürlerini iletti.


                                                                                

 
Bilgi Edinme |  Mevlana |  Farabi  |  Erasmus |  Bologna Süreci |  Engelli Öğrenci Birimi |  Yenisey Konukevi |  Hayata Dair |  Aday Öğrencilerimiz |  ARÜ Kampüs Haber
İİBF Dergisi |  İBEF Dergisi  |  Telefon Rehberi Hizmeti   |  Elektronik Belge Doğrulama Sistemi   |   P & M Project  |  Serka DFD Projesi  |  RE-SAVE Project  
.
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Çamlıçatak Mevkii, Ardahan 75000 Telefon: +90 478 211 75 75 (Santral)  Faks: +90 478 211 75 09