.
 
ENG
 

.
Rektör Korkmaz Öğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor
.
ARÜ’de Konferanslar Devam Ediyor
.
Yeni Jeolojik Miras





.
Attila İlhan Şiirleriyle Anıldı
.
ARÜ, Bozkırın Ozanı’nı Unutmadı
.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Üniversitemize Büyük Proje Desteği





.
ARÜGEM’den Destek Yemeği
.
ARÜ, TRT Avaz’ın Yarışma Programı’nda
.
ARÜ’de ‘Yosun Teknolojisi’ Semineri





Sayfa : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 |
Ana Sayfa Tüm Etkinlik ve Haberler

17 Ekim 2012

ARÜ’DE DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLANDI

16 Ekim Dünya Gıda Günü, Ardahan Üniversitesi’nde (ARÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Âşık Zülâli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan ARÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Zehra Tuğba Abacı, dünya nüfusunun hızla artmakta olduğunu ve 2020 yılında dünya nüfusunun 7.6 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.  Bu hızlı nüfus artışı sürecinde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Abacı, gıdaların üretim - tüketim ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon dengesine de dikkat çekti. 

Dünya Gıda Günü etkinliklerinin bir haftayla sınırlı kalmaması; bütün bir yıla yayılması ve tespit edilen problemler ve bu problemlerin çözüm yollarının konuşma safhasından çıkartılarak pratiğe dönüştürülmesi gerektiğinin de altını çizen Abacı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü ilan etti. FAO’nun en önemli görevleri arasında dünyadaki açlıkla mücadele, sürdürülebilir gıda temini ve gıda güvenliği yer almaktadır. Dünya nüfusu hızla artıyor. Dünya nüfusundaki bu hızlı artışla beraber gıda maddelerine olan gereksinim de yoğun olarak artacaktır. Tüm dünyada insanların fiziksel ve mental gelişimlerini sağlamak için yeterli ve dengeli miktarda gıdayı alabilmeleri ve bu gıdaların sağlıklı ve güvenli olması, bireylerin en temel hakkıdır.”

Etkinlikte, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Öztürkler “Gıda Güvenliğinde Veteriner Hekimin Rolü” başlıklı bir sunum yaptı. Öztürkler’in ardından son olarak kürsüye çıkan Veteriner Hekim Zeynep Odavar, “Organik Tarım ve Gıda Güvenliği” sunumunu yaparak genetiği değiştirilmiş organizmalar ve bunların sağlığa etkisinden bahsederek gıda güvenliğinin önemine değindi.

Etkinliğe Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan’ın yanı sıra; Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Öztürkler; Ardahan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Zeynep Odavar, Ardahan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Fehmi Türkan, Şube Müdürü Nihat Yazır, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Atilla Beşkaya, Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Sadık Doğan ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, etkinlik sonunda katılımcılara birer teşekkür belgesi takdim etti.


                    

 
Bilgi Edinme |  Mevlana |  Farabi  |  Erasmus |  Bologna Süreci |  Engelli Öğrenci Birimi |  Yenisey Konukevi |  Hayata Dair |  Aday Öğrencilerimiz |  ARÜ Kampüs Haber
İİBF Dergisi |  İBEF Dergisi  |  Telefon Rehberi Hizmeti   |  Elektronik Belge Doğrulama Sistemi   |   P & M Project  |  Serka DFD Projesi  |  RE-SAVE Project  
.
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Çamlıçatak Mevkii, Ardahan 75000 Telefon: +90 478 211 75 75 (Santral)  Faks: +90 478 211 75 09