.
 
ENG
 

.
Üniversitemizden Yerel Kültüre Lezzetli Dokunuş: “Lezzet Mirası” Kahvaltı Programı Düzenlendi
.
ÜNİDES Kapsamında Afet Bilinci Eğitimi ve Tatbikat Gerçekleştirildi
.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Şef Ceketi Giyme Töreni Düzenlendi





.
Rektörümüz “Doğu’nun Doğası” Sergisi’nin Açılışını Gerçekleştirdi
.
TSSF Onaylı Bronz Cankurtaranlık Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
.
Futbol & Hentbol Farkındalık ve Dayanışma Etkinliği





.
Üniversitemiz 2024-2025 Akademik Yılı Mezunlarını Coşkulu Bir Törenle Uğurladı
.
Rektörümüz: “Enstitümüz, Tarım ve Hayvancılık Faaliyetlerindeki Yıllık 7 Milyar TL’nin Üzerindeki Kaybı Azaltmak İçin Çalışacak”
.
Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Tarih Topluluğu’nun Konuğu Oldu





Sayfa : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 |
Ana Sayfa Tüm Etkinlik ve Haberler

11 ARALIK 2013 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ’DE “KABUĞUNDAN SUYUNA NAR MUCİZESİ” KONUŞULDU

Çiçeğinden kabuğuna kadar sayısız faydası olduğu bilinen nar, Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Âşık Zülali Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Kabuğundan Suyuna Nar Mucizesi" adlı seminerde bilimsel olarak ele alındı. Program kapsamında Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi İzzet Özhamamcı, halk arasında kansere iyi gelmesi ile bilinen nar hakkında önemli bilgiler verdi.  

10 Aralık 2013 Salı günü saat 12.30’dan itibaren başlayan programa Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan, Prof. Dr. Orhan Söylemez ve Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve ARÜ’lü akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.  

“Gripten Kansere Kadar Birçok Hastalığa Karşı Birebir”

Programda konuşan Öğr. Gör. İzzet Özhamamcı, narın insan sağlığı açısından birçok faydası olduğunu ifade ederek, “Nar tümör hücreleri ve kanser hücrelerinin oluşumunu azaltır. Kalp krizi riskini azaltır. Dudak uçukları ve yaralara sebep olan virüslere, çocuk felcine neden olan virüslere, grip ve farenjit virüslerine karşı etkilidir. Vücuttaki katı yağ oluşumunu, tümör oluşumunu ve vücutta var olan tümörün gelişmesini engellemektedir. Ayrıca nar suyunun içinde bulunan asitler, bazı kanser oluşumlarını engellemektedir. Nardaki renklendiriciler yine bazı kanserleri inaktive etmesi yönünden son derece önemlidir” dedi. 

Öte yandan narın kansızlığı önleyici özelliğine de vurgu yapan Öğr. Gör. Özhamamcı, ayrıca söz konusu meyvenin bilinçli tüketilmesinin önemli olduğunu şu sözlerle ortaya koydu: “Sayısız rahatsızlığa ve hastalığa karşı fayda teşkil eden nar, örneğin yüksek tansiyonu olan kişilerde tansiyonu düşürme anlamında oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Yani nar, tansiyon düşürücü olarak kullanabilmektedir. Ancak nar, düşük tansiyonlu insanlarda olumsuz bir etkiye sahip olabilmektedir. Bu çerçevede nar tüketiminde bilinçli ve dikkatli olunması hayatidir”

Program sonunda katılımcılara nar suyu ikram edildi. Program, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan’ın Öğr. Gör. Özhamamcı’ya "Teşekkür Belgesi" vermesiyle sona erdi. 


                       

 
Bilgi Edinme |  Mevlana |  Farabi  |  Erasmus |  Bologna Süreci |  Engelli Öğrenci Birimi |  Yenisey Konukevi |  Hayata Dair |  Aday Öğrencilerimiz |  ARÜ Kampüs Haber
İİBF Dergisi |  İBEF Dergisi  |  Telefon Rehberi Hizmeti   |  Elektronik Belge Doğrulama Sistemi   |   P & M Project  |  Serka DFD Projesi  |  RE-SAVE Project  
.
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Çamlıçatak Mevkii, Ardahan 75000 Telefon: +90 478 211 75 75 (Santral)  Faks: +90 478 211 75 09