Ardahan Üniversitesi

Ardahan Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 22 Mayıs 2008 tarihinde kabul ettiği 5765 sayılı kanun ile kurularak bir dünya üniversitesi olma yolunda ilk adımı atmıştır. Bilimin ve bilginin izinde, bilgiyi arayarak, öğrenerek, üreterek ve paylaşarak bölgenin ve ülkenin sorunlarıyla birlikte uluslararası toplumun da sorunlarını bir ışık gibi aydınlatmak amacıyla her geçen gün gelişerek yoluna devam etmektedir. 
 
Tiyatro topluluğu yıl içerisinde hazırlanan oyunları hem üniversite içinde hem de ulusal ve uluslararası festivallerde sergileme fırsatı bulmaktadır. ARÜ Tiyatro topluluğunun "Cüneyt Gökçer II. Uluslararası Tiyatro Festivali"ne katılarak festivalden ödülle dönmesi bunun göstergesidir. Geleneksel hale gelen bahar şenlikleri, zorlu geçen bir yılın ardından öğrencilerin stres atmalarını, gönüllerince eğlenmelerini sağlamaktadır.
 
Yanlızçam kayak tesislerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin en iyi kayakçılarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ardahan Üniversitesi kuruluşundan itibaren sosyal ve dinamik bir üniversite olmuştur. Yapılan bütün faaliyetlerle öğrenciler kaynaştırılmış, Ardahan Üniversiteli ruhu oluşmuştur.

Ardahan Üniversitesi sosyal, kültürel ve sportif anlamda birçok alanda faaliyet göstererek üniversite yaşamını durağan bir yapıdan uzaklaştırmak; üniversitenin hareketli ve dinamik bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır. Ardahan Üniversitesi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle bölgeye de büyük bir canlılık getirmektedir.

Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini her alanda desteklenmektedir. Üniversitemiz bünyesinde boks, futbol, voleybol ve kayak gibi çeşitli alanlarda sportif etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler sonucunda öğrencilerimiz birçok ulusal başarı kazanmıştır. Öğrencilerimizin başarı çıtasını yükseltmek amacıyla gerekli tesislerin inşasına devam edilmektedir.

kaynak: https://ardahan.edu.tr/detay-menu.aspx?id=14