Yayınlar

Tam metinler 

 

Sempozyumumuzun ilgili tüm alanlarında olduğu gibi, yayın konusunda da etik ve akademik kalite hassasiyetimizi sürdürerek; tam metinlerin ilgili eserlerin çalışma alanlarına göre belirlenecek uluslararası hakemli/endeksli dergilere yönlendirileceğini ve bu metinlerin yayın ücreti karşılığı değil, ilgili dergilerin hakem kurulu değerlendirme sonuçlarına göre yayın hakkı kazanacaklarını bildirmek isteriz.


Bu dergilerin isimleri ilerleyen günlerde, dergilerin bilimsel çalışma alanlarına göre kategorize edilerek ilan edilecektir.


Kitap bölümleri* (manuscripts) bildiri tam metinlerinden farklıdır ve bu durum dikkate alınarak hazırlanmalıdır! Türkçe ve İngilizce kitap bölümleri arasından hakem değerlendirme sürecini geçenler, Editörlü-seçkili kitaplarda basılacaktır. Türkçe metinler için mit ve mitoloji ana teması kapsamında alt başlıklar belirlenerek tematik kitaplar hazırlanacaktır. Birbirinden farklı alt başlıklar altında toplanabilecek çok sayıda ve yüksek nitelikte makale gelmesi durumunda prestijli yayınevleriyle yapılacak anlaşmalara göre birden fazla kitap basılabilecektir. İngilizce makaleler ve Türkçe makaleler de ayrı kitaplar olarak düzenlenecektir.

 

*Kitap bölümlerinin hazırlanışına ilişkin kılavuza ilerleyen günlerde bu sayfadan erişilebilecektir.