.
 

.
  Yabancı Dil Sorunu

İmkânlar

Erasmus hareketliliğinden faydalanan yararlanıcılar yurtdışında yabancı dilini geliştirebileceği ve yeni dil becerileri kazanabileceği pek çok imkâna kavuşabilmektedir. Özellikle yabancı dilde dersler ile entelektüel dil birikimini daha da zenginleştirirken, farklı dilsel kültürel motiflere uyum sağlama kapasitesini artırmaktadır.

Öneriler

Erasmus faaliyetleri kapsamında yurtdışında bulunmanız durumunda yabancı dil bilginize bağlı olarak karışılacağınız sorunların üstesinden gelmek için yapılması tavsiye edilen bazı öneriler şöyledir:

1. Yurtdışında bulunduğunuz esnada İngilizce pratik konuşma imkânı sağlayacak günlük konuşma grupları kurunuz. Etrafınızda İngilizce konuşabildiğiniz kimseler varsa onlarla pratik yapma imkânları arayınız.

2. İngilizce ortamlarında konuşulan veya yazılı olarak ifade edilen İngilizce kalıpları dikkatlice öğreniniz ve bunlar üzerinden pratikler yapınız.

3. Erasmus faaliyetleri kapsamında Türkçe konuşulan ortamlardan uzak durunuz ve Türkçe iletişimi en aza indirerek, Türk arkadaşlarınızda İngilizce olarak konuşmaya ve sohbet etmeye çalışınız.

Linkler

http://www.britishcouncil.org/learnenglish.htm

http://learningenglish.voanews.com/specialenglish/other_resources.cfm

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/language/theenglishwespeak/2012/08/120807_tews_83_down_with_the_kids.shtml

http://www.rong-chang.com/business.htm

http://www.eslall.com/learn_english_328.html

https://www.ets.org/toefl

http://www.ingilizcebilgi.com/index14.html

http://www.gutenberg.org/browse/languages/de

http://www.learnoutloud.com/content/blog/archives/2009/04/best_free_audio.html

http://www.exampleessays.com/categories/english/A.html

http://topdocumentaryfilms.com/category/history/page/2/

http://www.readbookonline.net/

 
.
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Çamlıçatak Mevkii, Ardahan 75000   Telefon: +90 478 211 75 52 / 2187   Faks: +90 478 211 75 09