Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

19 ARALIK 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

POSOF MYO’DA MOTİVASYON SEMİNERİ

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminden Psikolog Delal Gamze Altun tarafından Posof Meslek Yüksekokulu’nda öğrenciler, akademisyenler ve idari personele "Uyum ve Motivasyon" semineri gerçekleştirildi.

ARÜ Posof Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Posof Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Cemalettin Ayvazoğu, akademisyenler ile öğrenciler ve idari personeller katıldı. Psikolog Delal Gamze Altun programın ilk bölümünde Posof Meslek Yüksekokulu öğrencilerine üniversite hayatı, ailelerinden uzak yeni bir yerleşim yeri ile yeni bir insan ve fiziki çevreye uyumlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi. Karşılaşabilecekleri uyum sorunları ve bu sorunların nasıl üstesinden gelinebileceğini anlatan Psikolog Gamze Altun, "Üniversite hayatı yeni bir başlangıç. Bireyler hayatlarındaki kritik dönemlerinde çeşitli sorunlar yaşayabilirler. Böylesi durumlarda üniversitemizin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’ne başvurarak daha sağlıklı bir uyum sürecinden geçmiş olacaksınız" diyerek öğrencilerin üniversite olarak her zaman yanlarında olduğunu belirtti.  

Psikolog Gamze Altun programın ikinci kısmında ise üniversite öğrencilerine akademik motivasyonları, ders çalışma ve gündelik hayatlarında zamanlarını daha verimli kullandıklarında başarılı olabileceklerini söyledi. Seminerde yapılan dramalar ile öğrencilerin toplumsal yaşamlarında iletişimlerinin nasıl daha doğru biçimde olması gerektiği uygulamalı bir biçimde anlatıldı. 

Programın sonunda Posof Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Cemalettin Ayvazoğlu tarafından Psikolog Delal Gamze Altun’a öğrencilere sağladığı katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.