Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

29 HAZİRAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ KURUCU REKTÖRÜ PROF. DR. KORKMAZ’A 

DUYGUSAL VEDA

Sekiz yıllık hizmet süresi sonunda İstanbul Fatih Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, idari ve akademik personel, çalışanlar ve vatandaşlar tarafından hüzünlü bir şekilde uğurlandı.

Ardahan Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan kalabalık, 2008 yılından itibaren 8 yıl boyunca Ardahan’ın yıllarca hayalini kurduğu üniversiteyi kurarak, Türkiye’de ve dünyada Ardahan Üniversitesi’ni adından söz ettirmeyi başaran kurucu Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı kentten ayrılırken yalnız bırakmadı. Duygusal anların yaşandığı günde, vefa görevlerini yerine getirmek isteyen Ardahanlılar, Prof. Dr. Korkmaz’ı, oluşturulan yüzlerce araçlık konvoyla Kars Havaalanı’na kadar uğurladı. 

Prof. Dr. Korkmaz,  kendisini uğurlamaya gelen kalabalıkla tek tek helalleşerek, üniversite çalışanlarının araçları ile oluşturdukları konvoy eşliğinde son kez Ardahan şehir merkezinde dolaştı. Şehir turunun ardından konvoy eşliğinde Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ı veda ziyaretinde bulunan ARÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz daha sonra Kars Harakani Havaalanına geçti. Havaalanından kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan üniversite personellerine kısa bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kendisi için Ardahan’dan ayrılmanın çok zor olduğunu söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, “Ardahan Üniversitesi adeta benim aşkım oldu. Ardahan’a ilk geldiğimde 1 kişi geldim, şimdi ise 5 bin kişilik bir ailem var. İstanbul’da da bir baba eviniz var. Ne sorununuz varsa bana iletebilirsiniz” dedi.

Burada âşık Faruk Erdoğan tarafından kendine söylenen “Konstantin bekle Fatih’in Fatih’i geliyor” dizeleri ile uçağa uğurlanan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz gözyaşlarına hâkim olamadı.