Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

27 HAZİRAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

59. ULUSLARARASI SÜREKLİ

ALTAY ARAŞTIRMALARI KONFERANSI ARÜ’DE

59. Uluslararası Sürekli Altay Araştırmaları Konferansı (PIAC), ulusal ve uluslararası 50 bilim insanın katılımı ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ)’nde başladı.

ARÜ Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda başlayan konferansa ARÜ Rektörü ve KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Azerbaycan Milli İlimler Ademisi Başkan Vekili ve KÜNİB Eş Başkanı Prof. Dr. İsa Habibbeyli, Bakü Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazim Hüseyinli, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Meherremov, Gürcistan Gori State Teaching Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Giorgi Sosiashvili, PIAC Genel Sekreteri Prof. Dr. Barbara Kellner-Heinkele, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darkhan Kydyrali ile "Uluslararası Sürekli Altayistler Konferansı (PIAC)’na davet edilen; konuyla ilgili çalışma yapan akademisyenler katıldı. Program süresince yapılan tüm konuşmalar anlık olarak Türkçe, İngilizce ve Gürcüce dillerinde çevrilerek, tüm katılımcıların konuşmaları rahat bir şekilde takip etmesi sağlandı. 

58 yıldır kesintisiz bir biçimde Altaylar ve Avrasya ile ilgili konularda araştırma yapan bilim insanlarını her sene bir başka ülkede buluşturan PIAC (Permanent International Altaistic Conference) geleneğinin 59. konferansı 27 Haziran - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında ARÜ’de düzenlenecek. Konferansın açılışında ilk olarak konuşan ARÜ Kurucu Rektörü ve KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, göreve başladığı günden itibaren Ardahan’da çok güzel başarılara imza attıklarını, güzel insanlarla yoldaşlık etmeyi kendisine nasip ettiği için Allah’ın çok şanslı bir kulu olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Onlarla birlikte yaptık üniversiteyi. Ben rektördüm ama tüm arkadaşlarla birlikte başarı sağladık. Bu insanlar bu rüyanın kurulmasında, gerçekleşmesinde çok büyük katkıları olan insanlardır ve her biri içinde cenneti taşıyan insanlardır.” dedi.

Açılışta konuşan PIAC Genel Sekreteri Prof. Dr. Barbara Kellner-Heinkele, "Uluslararası Sürekli Altay Araştırmaları Konferansı’nın Ardahan Üniversitesi’nde düzenlenmesinde emeği geçen KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a, organizasyonlarda büyük katkısı olan ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan’a teşekkürlerini sundu. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin ise gerçekleştirdiği konuşmasında KÜNİB’e Türk dünyasına katlarından dolayı maddi, manevi olarak her zaman destek vermeye çalıştıklarını bundan sonrada yapılacak olan çalışmalarda yanlarında olacaklarını belirtti. Sözlerinin devamında Prof. Dr. Koçalin, Ardahan Üniversitesi’nde düzenlenen PIAC programı vesilesi ile KÜNİB başkanını ve ekibini kutladığını ifade etti. Açılışta ayrıca Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Valisi İbrahim Özefe’de birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların akabinde KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz PIAC Genel Sekreteri Prof. Dr. Barbara Kellner-Heinkele’ye teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darkhan Kydyrali ise KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Korkmaz’a Türk Akademisi ambleminin olduğu rozeti hediye etti.

Program açılış konuşmalarının ardından, ilk panel KÜNİB Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başkanlığında gerçekleştirildi.