Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

10 HAZİRAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) 2015-2016 yılı mezuniyet töreni büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Törende üniversiteden mezun olan öğrenciler kadar velilerinin de mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Yenisey Yerleşkesi ARÜ Spor Salonu’ndaki mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Programda ilk olarak okul birincileri ödüllerini ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın elinden aldılar ve mezuniyet fidanını diktiler. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Dünya çok hızlı bir şekilde değişmektedir. Dünyayı değiştirenler ise onu seyredenler değil, müdahale edenler, dokunanlardır. Bizler dünyaya sevgi ve aşkla dokunmalıyız. Hızla gelişen ve değişen bu dünyada Türkiye’nin de söyleyecek sözü vardır. İşte o sözü söyleyecek olan siz sevgili gençlersiniz. Sizler, olduğunuz her yerde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden herkesi aynı sevgiyle, aynı insani duygularla kucaklayın. Kucağınızı açın ve bütün ülkeyi kucaklayın. Sizleri yürekten kutluyorum. Başarılarınızın bütün yaşamınız boyunca devam etmesini diliyorum” dedi.

Açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, Ardahan üniversitesindeki her yıl daha da artan mezun sayısının kendisini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini ifade etti. Faruk Köksoy, “Üniversitemiz devletimizin, ailelerimizin, kurumlarımızın fedakârlıklarıyla çok büyük emekler sarf edilerek bu aşamaya geldi. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Öğrencilerimize mezuniyetlerinin hayırlı olmasını ve bundan sonraki yaşamlarında başarılı olmalarını diliyorum” diyerek mezun olan öğrencileri tebrik etti. Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay konuşmasında, “Bugün Ardahan gerçekten başka bir güzellik yaşıyor. Ülkemizde her ilde üniversite açılmasında emeği olan Cumhurbaşkanımızdan, en sıradan vatandaşımıza kadar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz burada bu kampüste, hem bilgi kaynaklarına ulaşacağız, hem de elde ettiğimiz bilgiyi insanlığın huzuru için kullanacağız. Bizim önce bu vatana, bu topraklara, sonrada bütün âleme ışık yaymak gibi bir mükellefiyetimiz vardır. Çünkü bu topraklar yaralı topraklardır. Bu topraklarda yaşamak tek başına kocaman bir yürek ister. İşte o yüzdendir ki bu topraklar cesur insanların yaşadığı topraklardır. Sizler bu toprakların kurtarıcısı olacaksınız. Bu coğrafyanın huzuru için çalışacaksınız.  Ben sizlerin mezuniyetini tebrik ediyorum. Bundan sonra ki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.

Mezuniyet töreninde konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, “Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin temel özelliklerine baktığımız zaman, bilgiyi üreten, bilgiye sahip olan, sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren ülkeler olduğunu görüyoruz.  Üniversitelerimiz, bizlere bilgiyi öğretiyor. Bu bilgiyi teknolojiye çevirmenin yollarını öğretiyor. Sizler buradan bu bilgileri edindiniz. İleriki yaşamlarınızda, meslek hayatınızda burada öğrendiğiniz bilgileri kullanacaksınız. Ne olursa olsun azminizi kaybetmeyin, pes etmeyin. İnanırsanız, başarırsınız.  Dünya çok büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor. Biz bundan geri kalamayız. Üzerinde bulunduğumuz coğrafyada bu millet için dua eden milyonlarca insan var. Biz kendimizi asla ve asla küçümsememeliyiz. Çünkü biz, bir cihan imparatorluğunun üzerinde kurulmuş Cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Elbette ki hedefimiz, hayallerimiz olacak. Onun için çok ama çok çalışmak zorundayız. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlere güveniyoruz. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum” diyerek mezun olan öğrencilerin gelecek hayatlarında başarılı birer birey olmaları gerektiğini vurguladı.

Eğitim öğretim dönemi içerisinde ARÜ’de okuyan öğrencilere desteklerini esirgemeyen iş adamları Mikail Şentürk, Zeki Nalbant, Gürhan Şimşek ile Vakıfbank Ardahan Şube Müdürü Tansel Güler’e ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından plaket takdim edildi. 

Mezun olan bin 340 öğrenci diplomalarını bölüm hocalarının elinden aldılar. Diploma almak için sahneye çıkan bazı öğrencilerin yazdıkları dövizler renkli görüntülere sahne oldu. Diploma dağıtım törenin ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ahmet Çağrı Kır’ın seslendirdiği Ayrılık isimli şarkıya öğrenciler yaktıkları maytaplar ile eşlik ettiler. Söylenen şarkının ardından mezun olan öğrenciler hep birlikte keplerini fırlatarak çalan şarkılar ile mezuniyetlerini kutladılar. Bu günlerinde öğrenciler hem hocaları ile hem de arkadaşları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Mezuniyet programı düzenlenen iftar yemeği ile sona erdi. İftar yemeği sonrasında ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz öğrenciler ile bir süre sohbet etti.