Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

25 MAYIS 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

BİŞKEK’TE KÜNİB RÜZGÂRI

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından düzenlenen eğitim fuarı 20-21 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirildi. Kırgızistan’daki öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuara Amerika Birleşik Devletleri’nden Incarnate Word Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Yakın Doğu Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu kırktan fazla üniversite katıldı. Öğrencilerden gelen yoğun ilgi nedeniyle, fuara katılan KÜNİB üyesi üniversite temsilcilerinin birçoğu; KÜNİB e-YÖS sınavında başarılı olup, kendi üniversitelerini tercih eden öğrencilere ücretsiz eğitim, burs ve ücretsiz yurt gibi imkânlar sunacakları taahhüdünde bulundu. 

Fuarın açılışına, katılımcı üniversitelerin rektörleri ve fuarın destekçisi olan Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Turgay Eşme katıldı. Yapılan açış konuşmalarının ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuar açılışının tamamlanması ile alanda bulunan bütün üniversite rektörlerinin katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına katılan rektörler, KÜNİB’in geleceği ve düzenlenen fuarlar ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundular.   

İki gün boyunca devam eden fuara öğrenciler beklentilerin çok üzerinde bir ilgi gösterdi. Katılımcı birçok üniversite ilk günden tüm tanıtım materyallerini tüketti.  Fuarda düzenlenen çekiliş ile fuara katılan üniversitelerden birisinde ücretsiz olarak eğitim alacak 20 öğrenci belirlendi. Yapılan bir diğer çekiliş ile de 3 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.