Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

24 MAYIS 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ÇILDIRLI ÖĞRENCİLERDEN ARÜ’YE ZİYARET

Çıldır Çok Programlı Lisesi’nde eğitim gören 80 öğrenci, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın daveti üzerine ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. 

ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nde bulunan fakülte binaları, derslikler, laboratuvarlar ve konferans salonlarını gezme ve tanıma fırsatı bulan öğrencilere ziyaret süresince ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personellerinden Psikolog Delal Gamze Altun eşlik etti. 23 Mayıs 2016 tarihi Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyaret programı kapsamında öğrencilere, ARÜ akademisyenleri tarafından bölümleri tanıtıcı çeşitli bilgiler verildi.

ARÜ Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hakkında Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıç, fakülte ve iş imkânları hakkında bilgiler verdi. Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Şureddin Memmedli konuşmasında, Türkiye-Gürcistan ilişkilerini ve bu bağlamda Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün bölgede yükselen bir meslek alanı olduğunu ifade etti. 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü hakkında bilgiler Doç. Dr. Ranetta Gafarova tarafından, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü hakkında ise Yrd. Doç. Dr. Samet Azap tarafından bilgiler verildi. Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazlı Yıldırım bölümün üniversitemizde yeni açıldığını, Ardahan’da yüzey zemin çalışmalarının yapıldığını ve önümüzdeki süreçte kazıların başlayacağını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, öğrencilere iş imkânları ve bölüm öğrenimi ile ilgili kanıksanmış yargıların yanlış olduğunu ifade etti. 

Toplantının devamında ise sırasıyla; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Arş. Gör. Yavuz Sinan Ulu, Coğrafya Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Serkan Kükrer ile Yrd. Doç. Dr. Onur Tunç, Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği bölümünden Yrd. Doç. Dr. Talha Murathan, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Rövşen Guliyev,  Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Bilge Sayın, Sağlık Yönetimi Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Ali Gül, Gıda Teknolojileri Bölümü’nden Öğr. Gör. Yusuf Esen, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü’nden Öğr. Gör. Cemal Altınkeser bölümler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Ayrıca Yenisey Sosyal Gençlik Kulübü adına Sonar Soysüren, Tarih Topluluğu adına Muhammet Yeşiltaş ile Genç Gelecek Kulübü adına ise Sahil Nagızade ARÜ bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri hakkında bilgiler verdi. 

ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ni çok beğendiklerini dile getiren öğrenciler, üniversite tercihlerini yaparken ARÜ’ye ilk sırada yer vereceklerini belirttiler.