Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

2 MAYIS 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

STEM KAMPLARI PROJESİ, ARÜ’DE

Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk Bilim İnsanı Prof. Aziz Sancar’ın desteklediği ‘Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Kampları’ projesi, 29-30 Nisan 2016 tarihlerinde Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’de 7 ilden, 700 6. Sınıf öğrencisinin katıldığı projenin Ardahan ayağı; 29 Nisan 2016 tarihinde ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel ile başladı. Projenin ikinci gününde ise ARÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim kampı ve sonrasında yapılan çekiliş ile çeşitli hediyeler ve eğitim kampları kazanan öğrencilerin belirlenmesi ile tamamladı.

ARÜ İBEF Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda saat 15.00’dan itibaren başlayan ‘Kız Çocuklarının STEM Eğitimine Yönlendirilmesinin Önemi ve Kalkınmaya Etkileri’ isimli panele ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Genel Sekreter Ercan Gültürk, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Panelin açış konuşması ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan tarafından yapıldı. Katılımcıları selamlayan Prof. Dr. Doğan, Prof. Aziz Sancar hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra sözlerine şöyle devam etti, “ Hayat sadece derslerden ibaret değildir ama bu yaşlarda bizi büyüten ve geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin bize öğrettiği bilgiler çok kıymetlidir.” dedi. Prof. Dr. Doğan, yoğun programı nedeniyle şehir dışında bulunan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın projenin başarılı bir şekilde tamamlanması dileklerinin yer aldığı mesajı katılımcılar ile paylaşarak sözlerini tamamladı. 

Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun başkanlığında gerçekleştirilen panelde Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, ARÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vesile Düzgüner, Halit Paşa Ortaokulu Matematik Öğretmeni Elif Coşkun Saygılı konuşmacı olarak yer aldı. Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun’un projenin amacını açıklayan konuşmasının ardından panele geçildi. Panel konuşmalarının ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile program tamamlandı. 

Projenin Ardahan ayağının ikinci gününde ARÜ Spor Salonu’nda bir eğitim kampı düzenlendi. Eğitim Kampına Ardahan Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker, 6. Sınıf öğrencileri ile veliler katıldı. Kayıt yaptıran kız öğrenciden 10’ar kişilik 8 ekipler oluşturuldu. Her ekipten ellerindeki malzemeleri kullanarak, pille çalışan bir araç tasarlamaları istendi. Öğrenciler, takım çalışması yaparak verilen süre içerisinde kendi araçlarını tasarladı. Verilen sürenin bitmesinin ardından her ekip araçlarının tasarlanma ve yapım süreçlerini anlattı. Kampın sonunda yapılan çekişi ile 10 adet tablet bilgisayar, 10 adet Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurum (TÜBİTAK) kampı, birer adet de Güney Kora ve Silikon Vadisi kampı kazanan öğrenciler belirlendi. Eğitim kampına katılan tüm öğrencilere ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler dağıtıldı.