Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

28 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARDAHANLILAR, ARÜ EV SAHİPLİĞİNDE BULUŞTU

Ardahanlı sivil toplum kuruluşları üyeleri, iş adamları ve Ardahan halkı; Ardahan Üniversitesi’nin (ARÜ) ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Program, 27 Nisan 2016 Salı günü ARÜ Yenisey Konukevi’nde gerçekleştirildi. Buluşmaya ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez ile Prof. Dr. Gürkan Doğan, Genel Sekreter Ercan Gültürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) Başkanı Fakir Yılmaz, akademik ve idari personel ile Ardahanlı işadamları ve Ardahan halkı katıldı.

Rektör Korkmaz, ‘Kalkınma Bakanlığı ARÜ’yü Örnek Olarak Gösteriyor’

Programda konuşan ARDA-FED Başkanı Fakir Yılmaz, Ardahan’ın sorunlarını çözmeye yönelik görüşlerini belirtti. ARÜ’nün Ardahan’a çok büyük katkıları olduğunu belirten Yılmaz, sözü ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a bıraktı. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Bizi bu toprakların ruhu birleştiriyor. Bizi çocuklarımızın geleceği birleştiriyor. Bu ülkenin kaderi bizi birleştiriyor ve Ardahan gerçek anlamda dönüm noktası. Üniversite açıldı, sınır kapıları açılıyor, yeni iş imkânları var, kendimizi geliştirmeliyiz ve önümüze bakmalıyız. Önemli olan bir şeyler yapmak. Şu an Kalkınma Bakanlığı yükseköğretimde uluslararasılaşma konusunda Ardahan Üniversitesi’ni model olarak gösteriyor. Ardahan hızla gelişerek bu potansiyele sahip oluyor. Ardahan önümüzdeki 20 yıl içinde dünyanın en yaşanılabilir yerlerinden birisi olacaktır.” dedi. Program, katılımcıların Ardahan ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini ifade etmelerinin ardından tamamlandı.

Programın devamında katılımcılar Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve ARÜ Heyeti eşliğinde rektörlük hizmet binasını gezdi. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, katılımcıları makamında kabul etti.