Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

26 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

REKTÖR KORKMAZ’A GÜRCİSTAN GORİ ÜNİVERSİTESİ’NDE FAHRİ DOKTOR UNVANI VERİLDİ

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a, Kafkasya Coğrafyasında yarattığı sinerji ve Türk-Gürcü ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda yaptığı katkı ve başarılı çalışmalarından dolayı fahri doktor unvanı verildi. Ayrıca Gori Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. 

Prof. Dr. Sosiashvili,’ KÜNİB, Türkiye-Gürcistan kapılarını açan bir organizazyon’

Düzenlenen törende konuşan Gürcistan Gori State Teaching Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Giorgi Sosiashvili, “ Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya’nın birliğini sağlamak için bütün varlığı ile çalışıyor. Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), Kafkasların geleceğe yönelen sesidir; bu sese kayıtsız kalamayız. Gürcü üniversite rektörleri olarak Türkiye’nin yüksek eğitim seviyesinden yararlanmak istiyoruz. KÜNİB, Türkiye-Gürcistan kapılarını açan bir organizazyon. Prof. Dr. Korkmaz’ı bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, üniversitemizin fahri doktora payesini kendilerine takdim etmekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ‘KÜNİB, birleşerek büyüyen dünyaya bölgesel anlamda verilmiş bir cevaptır’

Fahri doktor diplomasını alan Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz yaptığı konuşmada, “Bölgesel işbirlikleri; dünya gündemindeki en önemli vizyondur. Dünya birleşerek büyüyor. Kafkasya coğrafyası bizim kaderimizdir. Biz kaderimi üzerinde kardeşlerimizle birlikte düşünmeliyiz. KÜNİB, birleşerek büyüyen dünyaya bölgesel anlamda verilmiş bir cevaptır. Bu fahri doktora bana değil, son yıllarda hızla gelişen Türkiye-Gürcistan ilişkilerimize verilmiştir. Artık daha çok çalışmalı ve somut adımlar atmalıyız.” dedi. Rektör Prof. Dr. Korkmaz sözlerinin devamında ise, “ Birleşik bir Kafkasya hiç de hayal değil; biz de Avrupa’da olduğu gibi sınırlarımızı nihai hedef ile kaldırmalıyız. Ayrıca ticaret erbabını, hekimleri, yerel yönetim birimlerini de bir çatı altında geleceğe hazırlamalıyız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB üyesi olan Gori Üniversitesi’ni 21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Kırgızistan’ın Bişkek şehrinde çok sayıda üniversitenin de katılacağı ‘KÜNİB Eğitim Fuarı’na davet etti. Düzenlenen fahri doktora törenin ardından Ardahan Üniversitesi ve Gori Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalanarak, iki üniversitenin temsilcilerin katıldığı programla ARÜ heyetine Antik Çağ Yerleşkesi Uplistsikhe ve Gori Kalesi tanıtıldı.