25 NİSAN 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ’DEN DİYABET FARKINDALIK KONFERANSI

Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Engelli Öğrenci Birimi tarafından, ‘Diyabetin Farkında Olun, Farklı Olun’ isim bir konferans gerçekleştirildi. 15 Nisan 2016 tarihi Cuma günü İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda saat 13.00’dan itibaren başlayan konferans Diyabet Eğitim Hemşiresi Züleyha Kiras tarafından verildi. Konferansa BESYO Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Çıldır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Aşçı, Engelli Öğrenci Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Betül Aşçı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kiras, diyabet hastalığının ortaya çıkışının, pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin üretememesinden kaynaklandığını ifade etti. Diyabet hastalığının ömür boyu süren bir hastalık olduğunu belirten Kiras, dört tip diyabet hastalığı olduğunu ifade etti. Diyabetin tedavisinin dört bileşeni olduğunu belirten Kiras, bu bileşenleri eğitim, beslenme, egzersiz ve ilaçla tedavi olarak sıraladı.

Konferansın sonunda BESYO Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ tarafından Kiras’a teşkkür belgesi takdim edildi.