Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

18 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

KÜNİB HEYETİ’NDEN BAKÜ’DE BİR DİZİ ZİYARET

2016 KÜNİB Eğitim Fuarı kapsamında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bulunan KÜNİB Heyeti, Bakü’de bir dizi ziyarette bulundu. KÜNİB Heyeti, Bakü’de üniversiteler, Haydar Aliyev’in mezarı, Şehitler Hıyabanı ve Türk Şehitliği’ni ziyaret etti. 

KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile KÜNİB üyesi üniversite rektörlerinden oluşan heyet ilk olarak Odlar Yurdu Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Odlar Yurdu Üniversitesi Rektörü Prof. Ehmed Veliyev, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a başarılı uluslararası çalışmalarından dolayı ‘Üyelik Nişanı’ takdim etti. Üniversite senatosu olarak Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a fahri doktora verilmesi kararı aldıklarını belirten Prof. Veliyev, bir sonraki ziyarette fahri doktoranın takdim edileceğini ifade etti. 

KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Korkmaz, ‘Üyelik Nişanını KÜNİB Adına Alıyorum’

Ziyarette konuşan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kendisine takdim edilen ‘Üyelik Nişanı’nı KÜNİB adına aldığını ifade etti. Konuşmasını tamamlayan Prof. Dr. Korkmaz, Prof. Veliyev’e Ardahan Üniversitesi’nin hediyesini takdim etti. Ziyaret programının devamında heyet, Azerbaycan Umumi Lideri Haydar Aliyev’in mezarına çelenk bıraktı. KÜNİB Heyeti, Şehitler Hıyabanı ve Türk Şehitliği’ni ziyaretin ardından Azerbaycan’ın ilk ve en büyük özel üniversitesi olan Hazar Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Hamlet İsahanlı, KÜNİB Heyeti’ne bir sürpriz yaparak mini bir konser ile karşıladı. Prof. İsahanlı, KÜNİB Heyeti’ne üniversitesi ve Azerbaycan’daki üniversiteler hakkında bilgiler verdi. Prof. İsahanlı konuşmasının devamında başarılı çalışmalarından dolayı KÜNİB’i takdir ettiğini belirtti.