Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

16 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

2016 KÜNİB ULUSLARARASI BAKÜ EĞİTİM FUARI BAŞLADI

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından gerçekleştirilen 2016 KÜNİB Uluslararası Bakü Eğitim Fuarı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

2016 KÜNİB Uluslararası Bakü Eğitim Fuarı kapsamında bir dizi ziyarette bulunan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve beraberinde bulunan KÜNİB üyesi üniversite rektörleri ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Kemal Abdulla ve Medeniyet Nazırı Ebülfes Karayev’i Azerbaycan Milli Kütüphanesi’nde ziyaret ettiler. Ziyarette Azerbaycan’ın devlet politikası “Azerbaycan’da Multikültüralizm” ‘in ilk ürünü olan kitap tanıtımı gerçekleştirildi. Başdanışman Prof. Dr. Kemal Abdulla Türk dünyasının kültür, eğitim başta olmak üzere birçok alandaki birlik ve beraberliğine yaptığı katkılardan dolayı KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a teşekkür ederek yirmi beş dilde basılmış “Dede Korkut” kitabını hediye etti. 

Ziyaretler kapsamında Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı ve beraberindeki misafirleri makamında kabul etti. KÜNİB için faydalı gerçekleşen görüşmeden ardından KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Korkmaz, Elçin Efendiyev’e KÜNİB adına hediye takdiminde bulundu.