Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

14 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ VE SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI’NDAN BİR İLK

T.C. Sayıştay Başkanlığı tarafından belirli aralıklarla düzenlenen eğitim seminerleri, ilk defa Ardahan Üniversitesi (ARÜ)’nin ev sahipliğinde bir üniversite çatısı altında gerçekleştirildi. 13-14 Nisan 2016 tarihlerinde ARÜ Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nden 28 üniversitenin strateji geliştirme daire başkanları ile Ardahan’daki kamu kurumlarından temsilciler katıldı. 

Eğitim seminerinin ilk açış konuşması ARÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Kenan Tan tarafından yapıldı. Tan, daha önceki dönemlerde farklı eğitimlerin yapıldığını ancak ilk defa ARÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu eğitimde kanunlara paralel olarak, kanunların uygulanması ile ortaya çıkan sonuçların Sayıştay Başkanlığı Başdenetçisi Fatih Yiğitbaşı ve Uzman Denetçi Salim Demirel ile birlikte detaylı olarak değerlendirileceğini ifade etti. Eğitim Seminerinin bir diğer açış konuşması ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk tarafından yapıldı. Sorumluluğun bir kamu yararı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Gültürk, sorumluluktan kaçmanın, gereğini yerine getirmemenin kamu zararını doğurduğunu ifade etti. Gültürk, sözlerinin devamında ise şöyle konuştu, “Sorumluluktan kaçmak aslında insanın kendisini ihanetidir. Bu sorumluluk, sadece kamu kurumlarıyla da sınırlı değildir. İnsanı ayakta tutan iskelet yapısı değildir, prensipleri ve sorumluluklarıdır. Bu nedenle bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır, değer bulur.” Gültürk, eğitim seminerinin verimli ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu. 

Ayrıca Gültürk, yoğun programı nedeniyle eğitim seminerine katılamayan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın göndermiş olduğu mesajı katılımcılar ile paylaştı. Rektör Prof. Dr. Korkmaz’ın mesajı, “Sorulduğunda kaynakların ve politikaların belirlenmesinde prensipleri anlatabilecek, eylem ve işlemlerin arkasındaki niyeti açıklıkla ifade edebilecek şekilde şeffaf, hesap verebilir, cevap verebilir olması iyi yönetişim ilkeleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda bilgi donanım ve tecrübelerini bizlerle paylaşan, uygulama yönünde katılımcılarımıza büyük katkılar sağlayacak olan Sayıştay Başdenetçisi Fatih Yiğitbaşı ve uzman denetçi Salim Demirel’e teşekkür ediyorum, tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.” Açış konuşmalarının ardından iki gün boyunca sürecek olan eğitim seminerine başlandı.