08 NİSAN 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

TÜRK-GÜRCÜ İLİŞKİLERİ

MASAYA YATIRILIYOR

Türk Tarih Kurumu, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ve Gürcistan Samtskhe-Javakheti Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Türk-Gürcü İlişkileri: Tarih ve Çağdaşlık” temalı uluslararası bilimsel çalıştayı, Gürcistan Samtskhe-Javakheti Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

22-23 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan çalıştaya Türkiye’den Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan başta olmak üzere Türk ve Gürcü birçok bilim insanı katılacak. Çalıştayda Türkiye ile Gürcistan’ın tarihi süreç içindeki ilişkileri ile günümüzdeki yapılacak işbirlikleri hakkında görüş alış verişinde bulunulacak. Akhaltsikhe’de düzenlenecek olan uluslararası bilimsel çalıştayın onur kurulunda ise KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Prof. Dr. Merab Beridze, Prof. Dr. Refik Turan ve Akademik Roin Metreveli bulunuyor.