01 NİSAN 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ’DE ÇANAKKALE RUHU

YENİDEN YAŞANDI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Yenisey Fikir Sanat ve Gösteri Kulübü, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda ‘‘Bir İnsan değirmeni Çanakkale’’ adlı ilk tiyatro oyunlarını oyuncu koçu M. Reşat Bulut ve Okutman Kemal Özavcı katkıları ile sergiledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Selami Akış danışmanlığında yürütülen tiyatro oyunu, Ardahan Üniversitesi Gençlik ve Eğitim Merkezi Derneği (ARÜGEM) Başkanı Canan Korkmaz, ARÜ’lü akademisyenler, idari personeller ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören ‘‘Bir İnsan değirmeni Çanakkale’’ adlı oyunda ARÜ’lü öğrenciler Çanakkale Savaşı’nda gösterilen üstün mücadeleyi canlandırarak, salonda duygulu anlar yaşattı.