Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

01 NİSAN 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

GÜNGÖREN: “İNSAN ZAMANIN

RUHUNU YAKALAMALI”

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu tarafından Ardahan Üniversitesi ve Ardahan İŞKUR Müdürlüğü destekleriyle hazırlanan Kariyer Günleri etkinliği kapsamında, Arçelik Türkiye Satış Müdürü İsmail Güngören ve ‘‘Başarılı Kariyer Öyküleri Bağlamında Başarıyı Yönlendiren Faktörler’’ kitabının yazarı Deniz Şenokur Güngören’in sunumları ile gerçekleştirildi. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ardahan İŞKUR İl Müdürü Aydın Yılmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açış konuşmasını gerçekleştirilen ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, öğrencilerin başarı hikâyelerinin henüz başında olduğunu, üniversiteye gelerek bu sürecin zaten başladığını ifade etti. Kariyerin insanın kendisini geliştirmesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Söylemez, geliştirmenin bazen kişisel bazen iş anlamında geliştirme şeklinde gelişim gösterebileceğini söyledi. Prof. Dr. Söylemez, öğrencilerin başarılı bir kariyere sahip olmaları için başarı öykülerine sahip kişileri ARÜ’ye davet ettiklerini belirtti. İŞKUR İl Müdürü Aydın Yılmaz ise yaptığı konuşmasında Ardahan İŞKUR olarak sanayinin yetersiz olduğu, iş imkânlarının az olduğu Ardahan’da bu tür etkinlikler ile öğrencilere her zaman destek olduklarını olmaya da devam edeceklerini vurguladı.

Kariyer günleri etkinliğinin ilk konuşmacısı İsmail Güngören, hayatını, gençlerin eğitimleri boyunca kendilerini ne yönde geliştirmeleri gerektiğini, yabancı dilin kişilerin kariyerleri açısından oldukça önemli olduğunun altını çizerek, konuşmasında Koç Holding ve Arçelik markasının oluşmasında ve gelişmesinde yaşanan süreçleri öğrencilere anlattı. İsmail Güngören, insanların vizyonlarının her zaman geniş olması ve zamanın ruhunu yakalamalarını gerektiğinin altını çizdi. Programda Güngören, Koç grubunun gelişimini anlatan tanıtım filmi ile konuşmasına son verdi.

Programın ikinci konuşmacısı Başarılı Kariyer Öyküleri Bağlamında Başarıyı Yönlendiren Faktörler kitabının yazarı Güngören Deniz Şenokur Güngören,  kariyer planlaması yapmaya başlamanın ilk aşamasının kişinin kendini tanıyarak başlaması gerektiğini söyledi. Güngören, kariyer oluştururken bir strateji planı çizilmesi gerektiğini, insanın kendisini göstermek için ve geliştirmek için her zaman bir adım daha önde olmaya çalışması gerektiğini belirtti. Başarılı olmanın faktörlerinden bahseden Güngören, vizyon sahibi olmak, sevdiği işi yapmak, sürdürülebilirlik, etkili iletişim, özgüven, sorumluluk alma isteği, fırsatları değerlendirebilme, dürüstlük, çalışkan olmak, bir alanda uzmanlaşmak, çok yönlü olmak, denge, istikrar, planlama, zaman yönetimi, itibar ve güvenirlik faktörleri gibi çok önemli unsurların çalışma hayatında yön veren değerler olduğunu dikkat çekti. 

Etkinliğin sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez İsmail Güngören’e, Ardahan İŞKUR İl Müdürü Aydın Yılmaz ise Deniz Şenokur Güngören’e Kariyer Günlerine katılarak üniversite öğrencilerine kariyerleri ve geleceklerini planlamalarında yardımcı oldukların dolayı teşekkür belgesi takdim etti.