29 MART 2016

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

YARDIM PROJESİ TAMAMLANDI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği işbirliği ile Ardahan’daki ilkokullara yardımlar gerçekleştirildi. Yardım kampanyası  kapsamında Ardahan Merkez’e bağlı Taşlıdere Köyü İlkokulu ziyaret edilmişti. Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği öğrencilerinin bir hafta süre ile devam eden çalışmaların ardından, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Alper Karadağ ve ARÜ akademisyenleri çalışmaların sonucu görmek üzere Taşlıdere Köyü İlkokulunu gezdiler. Üniversite öğrencileri okulun birçok fiziki ihtiyacını giderdiler. Böylece ilkokul öğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitim görmesini sağlayacak çalışmalar yaptıkları görüldü.

YTÜ öğrencileri Taşlıdere Köyü İlkokulu’na, kütüphane, laboratuvar, etkinlik salonları yaparak öğrencilerin boş zamanlarında da verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için büyük bir gayret gösterdiler. Bir haftalık çalışmanın ardından öğrencilerle birlikte tiyatro, müzik ve eğlence düzenleyen üniversite öğrencileri, programın sonunda öğrencilere hediyeler verdiler. Üniversite öğrencilerinin bu mutlu anlarına ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez’de eşlik ederek minik öğrencilerle ilgilendi ve hediyelerini verdi.