Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

28 MART 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

 EĞİTİMİ VERİLDİ

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) bütün akademik, idari ve İŞKUR personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi gerçekleştirildi. ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda ki eğitim, Erzurum Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Akif Bayrakçeken, İş Yeri Hekimi Dr. Ender Gezder, iş güvenliği uzmanları Mesut Mete Çiftçi ve Muhammed Çöğender tarafından verildi. 

İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin açış konuşmasını yapan ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, ARÜ olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda her zaman hassas olduklarını belirtti. Prof. Dr. Söylemez, üniversite olarak gerçekleştirilen bu eğitimin alanında ki uzmanlar ile yaptıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Söylemez ’in ardından söz alan OSGB A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Akif Bayrakçeken, ilk olarak yeni iş sağlığı ve güvenliği yasasını, yeni kanunun gerekçelerini, kanunun getirdiği değişikleri anlattı. Yaptığı konuşmasında eski ve yeni kanunun farklarına da değinen Bayrakçeken, yeni kanunun daha güncel isteklere hitap ettiğini söyledi.

Gerçekleştirilen eğitimde ergonomi konusunda bilgiler veren Mehmet Akif Bayraktutan, ofis işlerinde çalışanlarının bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ergonomi konusunun amacının iş fizyolojisi konusunda temel kavramları bilmek olduğunu vurguladı. Konuşmasında oturuş ve molalarla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlarda da önemli bilgiler aktarıldı.

Konuşmasının son kısmında iş yerindeki sağlık ve güvenlik işaretleri ile ilgili sunum yapan Bayraktutan, işaretlerin sınıfları, niteliği, konumları ile ilgili bilgi verdi. Bu işaretlerin kullanımı ile ilgili önemli hususların altını çizen Mehmet Akif Bayrakçeken daha sonra sözü İş Yeri Hekimi Dr. Ender Gezer’e bıraktı.

Konuşmasını soru cevap şeklinde gerçekleştiren Dr. Ender Gezer, ARÜ personelinin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorularını cevapladı. Dr. Gezer iş yerinde karşılaşılabilecek iş kazaları ve acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgiler paylaştı.