1500’e Yakın Lise Son Sınıf Öğrencisini ARÜ Tanıtım Günü Şenliği Kapsamında Yerleşkemizde Ağırladık

08 MAYIS 2024

Üniversitemiz son 7 yılda olduğu gibi bu yılda Ardahan merkez ve ilçeleri dâhil olmak üzere 1500’e yakın lise son sınıf öğrencisini yerleşkemizde ağırlayarak Üniversitemizin akademik ve fiziki yapısını yakından tanımalarını sağladı. Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezinde açılışı gerçekleştirilen organizasyona; Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ersoy Ürker, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Askeroğlu, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, diğer il protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, akademik-idari personel, kamu yararına çalışan dernekler, kurum ve kuruluş temsilcileri ile lise son sınıf öğrencileri katıldı. Açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz gençlere seslenerek şunları söyledi: “Ardahan Üniversitesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz ARÜ Tanıtım Günü Şenliğine hoş geldiniz. 2008’de kurulan Ardahan Üniversitesi akademik ve idari personeli ve öğrencileriyle birlikte yaklaşık 10 bin kişilik büyük bir aile oldu. Sizleri de bu ailenin birer ferdi olarak görmek istiyoruz. Stantlarımızda her bir akademik birimimizi yakından tanımanız ve doğru tercih yapmanız için akademik personelimiz sizlere yardımcı olacak. Organizasyona katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Akademik ve idari personelimize teşekkür ediyoruz. Sevgili gençler bu sene YKS’ye gireceksiniz, hepiniz çok heyecanlısınız. Sizlere başarılar diliyorum. Tercihleriniz gönlünüze göre olsun ama şunu unutmayın ki; Ardahan’da bir üniversite var bu üniversite batıdaki üniversitelerle hem akademik hem de fiziki olarak fazlasıyla yarışır durumdadır. Tekrar YKS’ye girecek siz kıymetli öğrencilerimize başarılar diliyorum.” Açılışın ardından öğrenciler ilk olarak Üniversitemizdeki her akademik birim, araştırma merkezi ve ofislerimiz için ayrı ayrı kurulan stantları gezerek bölüm, programlar ve diğer faaliyetlere ilişkin detaylı bilgileri görevli akademisyenlerimiz ve idari personelimizden aldı. Broşür ve diğer tanıtım materyallerimizi alan öğrenciler daha sonra Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığımızda ve diğer birimlerde görevli personellerimiz eşliğinde, fakülteleri, yüksekokulları, MYO’ları, laboratuvarlarımızı, kütüphanelerimizi ve sosyal tesislerimizi gezdi. Öğrenciler ayrıca, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma,  İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yeşilay ve Kızılay’ın açmış olduğu stantları gezdiler. Etkinliğin son bölümünde ise öğrencilere yemek ikram edildi.