Teknik Bilimler MYO Öğrencilerine İlk Yardım Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi Verildi

29 MART 2024

Teknik Bilimler MYO öğrencilerine TBMYO konferans salonunda Öğr. Gör. Cansu Karadağ tarafından ilk yardım bilgilendirme ve farkındalık eğitimi verildi. Karadağ tarafından verilen eğitimde üzerinde durulan konular; ilk yardım bilmenin ve öğrenmenin yararları, yaş/kilo/cinsiyet gibi farklı durumlarda olan kişilere ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği, boğulmalarda, kanamalarda, tam tıkanma durumlarında ilk yardımın nasıl yapıldığı, açlıktan rahatsızlanan kişilere yapılması gerekenler, kalp krizi ve belirtileri, turnikenin hangi durumlarda yapılması gerektiği, kazalarda uzuv kayıplarına uğrayan kişilere yapılması gereken ilk yardım, şok belirtilerinin neler olduğu, göğüste kuvvetli ağrıların sebepleri, panik atak durumunun genellikle hangi zamanlarda olduğu, epilepsi (sara) hastalarında yapılmaması gereken davranışlar konu başlıkları üzerinde öğrencilere bilgilendirme yaptı. Karadağ, eğitim esnasında öğrencilerin eğitime katılma durumları, öğrencilerin kendi hayatlarındaki yaşanmış örnekleri anlatmaları ve bu doğrultuda sorular sormaları nedeniyle eğitimin interaktif bir yöntem ile olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Eğitim sonunda Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Raziye Filiz Akkuş, eğitime katılım sağlayan akademisyenlere, öğrencilere ve Karadağ’a teşekkürlerini iletti.