Rektörümüz TRT Erzurum Radyosuna Üniversitemizin ve Vakfımızın Faaliyetlerini Anlattı

29 MART 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversitemiz ve ARÜ Kalkındırma Vakfı faaliyetleri hakkında TRT Erzurum Radyosu Bölge Gündemi Programına röportaj verdi. Konuşmasına tüm Müslüman âleminin Ramazan-ı Şerif Ayını kutlayarak başlayan Rektörümüz, mübarek Ramazan ayında Gazzeli Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı zulme ve soykırıma dikkat çekti. Rektörümüz sadece Gazze’de değil; Doğu Türkistan ve Myanmar olmak üzere mazlum coğrafyalarda yaşayan Müslümanların yaşamış olduğu sıkıntıları dile getirerek bir an önce barışın sağlanmasına vurgu yaptı. Rektörümüz Ramazan ayı dolayısıyla Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfının düzenlemiş olduğu iftar programlarından bahsetti. Rektörümüz, vakıf olarak Ramazan ayı sonuna kadar 5 bin öğrenciye iftar yemeği vermeyi planlandıklarını söyledi. Pazartesi günü gerçekleştirilen iftar programına Ardahan İl Protokol Üyelerinin birçoğunun katıldığını belirten Rektörümüz, iftar yemeğinin öğrencilerimizin ve il protokolünün tanışmasına ve kaynaşmasına da vesile olduğunu ifade etti. Vakfın, başarılı öğrencilere burs desteği ve diğer faaliyetlerinden söz eden Rektörümüz, öğrencilerimizin Ardahan’a ve Ardahan Üniversitesi’ne olan aidiyet duygusunu arttırmayı arzu ettiklerini söyledi. Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ARÜSEM) düzenlemiş olduğu mesleki kurslar ve dil kurslarından söz eden Rektörümüz, ARÜSEM’in Ardahan şehir merkezine olan fiziki uzaklığın en aza indirgenmesi noktasına önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti. ARÜ Gezegen Evinin faaliyetlerini anlatan Rektörümüz, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin uzay ve uzay araştırmalarına ilişkin merak ettiklerinin anlatıldığı Gezegen Evinin ilerde Ardahan’dan ilk Türk Astronot Alper Gezereavcı gibi astronotların çıkmasına ön ayak olacağını vurguladı. UNESCO Onaylı Ardahan Jeopark Projesi ve 13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılca Projesinden bahseden Rektörümüz, Ardahan Üniversitesi’nin Ardahan’ın turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere; birçok alanda gelişmesini ve kalkınmasını sağlamak için önemli faaliyetlerden yürüttüğünü dile getirdi.