Rektörümüz: “ARÜSEM Türkiye’nin En Etkin Çalışan Sürekli Eğitim Merkezidir”

05 HAZİRAN 2023

Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin kursuna devam eden çocuk öğrenciler için “Minik Ressamlar Resim Sergisi” düzenlendi. ARÜSEM bahçesinde düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektörümüzün eşi Selma Biber Hanımefendi, Ardahan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kayhan Zorba, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, AK Parti İl Başkanı V. Ersin Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, Ardahan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akın Koç, ARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk, Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel, PTT Başmüdürü Jülide Kaya, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Kızılay Derneği Ardahan Şubesi Başkanı Özcan Şentürk, STK temsilcileri, akademik-idari personel ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasında resim çizmenin, çocukların vizyonlarını geliştirmede ve hedeflerine ulaşmalarında önemli bir rol oynadığını vurgulayan ARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk, resim sergisinde çocukların ortaya çıkardıkları her bir sanat eseri ile onların şimdiden başarma duygusu tatmalarına, motivasyonlarını artırmalarına ve sosyal becerilerini geliştirmelerine önemli katkılar sağlayarak akademik yaşamlarına olumlu yansıyacağı temennilerinde bulundu. Etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof Dr. Mehmet Biber, çocuklarımıza yapılabilecek en büyük iyiliklerden birinin, onları erken yaşta bilimle, sanatla, sporla tanıştırmak olduğunu vurguladı. Rektörümüz, bu amaçlar doğrultusunda Ardahan Üniversitesi ve ARÜSEM olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel, duygusal, kültürel ve akademik gelişmelerini sağlayan, onları eğlenirken eğiten ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlayan çeşitli kurslar ve aktiviteler düzenlendiğini belirterek, ebeveynlere çocuklarını bu kurslara göndermelerini tavsiye etti. Rektörümüz son olarak ARÜSEM’in Türkiye’nin en aktif çalışan Sürekli Eğitim Merkezi olduğunu ifade ederek, ARÜSEM çalışanlarına ve hocalarına teşekkür etti. Program bitiminde resim sergisine katılan minik ressamlara katılım belgeleri takdim edildi.  Sergi kapsamında davetlilere plenateryumda kısa film gösterimi ve Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim görevlisi Hüseyin Aytuğ Çelik ARÜSEM temalı Hacivat-Karagöz gölge oyunu gösterisi yapıldı.