ARÜ Sinemasından Sonra ARÜ Bowling Salonu da Hizmete Açıldı

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük yaşam kompleksi olma özelliğini taşıyan ARÜ Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Yaşam Merkezi içerisinde bulunan Bowling Salonu bugün hizmete açıldı. Açılış törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekterimiz Kubilay Aras, Genel Sekreter Yardımcımız Ercan Mermer, daire başkanlarımız ile idari ve akademik personelimiz katıldı. Törende konuşan Rektörümüz şunları kaydetti: “Üniversitemizdeki sosyal alanlarımızın ve mekânlarımızın sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin, idari ve akademik personelimizin sosyal faaliyetlere katılmasını önemsiyoruz. Bu imkânlara ulaşmaları hepimiz için çok önemli. Yönetim olarak bizler de bu amaçla uzun mesailer harcadık, harcıyoruz. Hamdolsun önemli bir mesafeler katettik. Göreve geldiğimiz ilk dönemde personelimiz kreş ve anaokulu talebinde bulunmuştu. 2019 yılında özel okul standartlarında olan Şehit Caner Çelik Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Şehit Caner Çelik Anaokulunu çocuklarımızın hizmetine sunduk. Yine çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın bilgi, beceri ve yeterliliklerini arttırmaları, bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerini, uzayı anlamalarını ve kültürel bir bakış açısı geliştirmelerini sağlamak amacıyla Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve ülkemizde az sayıda bulunan ARÜ Planeteryumu kurduk. Öğrencilerimiz için bir yaşam merkezi oluşturmak istiyorduk. Ardahanlı iş insanı Turgut Samancı’nın destekleriyle rahmetli kızı Derya Samancı’nın ismini de yaşatarak Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezini kurduk. Yaşam merkezi içerisinde 51 koltuklu bir Sinema Salonu kurduk. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencilerinin uygulama yapabilecekleri bir mutfak atölyesi kurduk. Orta katta Saç ve Güzellik Bakımı Bölümü öğrencilerinin uygulama yapabilecekleri bir kuaför salonu açtık. Ayrıca şu an kiralanmaya hazır dükkânlarımızı kurduk. Türkiye’deki standardı en yüksek havuzlardan biri olan ve bütün şehre hizmet eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapımını tamamladık ve faaliyete açtık. FİFA onaylı Voleybol ve Basketbol Sahamızı açtık. Bugün de gençlerin özellikle bizden talep ettiği ARÜ Bowling Salonumuzu hizmete açıyoruz. İçerisinde 1 adet çocukların oynayabileceği bant olmak üzere toplam 6 bant bulunuyor. Öğrencilerimizin, tüm personelimizin ve ailelerinin nitelikli zaman geçebilecekleri çok güzel bir tesis olduğuna inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Açılışın ardından Rektörümüz ve davetliler bowling oynadı.

ARÜ Sinemasından Sonra ARÜ Bowling Salonu da Hizmete Açıldı

02 ŞUBAT 2023