Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Çıldır MYO Sosyal Hizmetler Bölümü Öğrencilerinden "Ulusal Hane Ziyaretleri" Saha Çalışması

 23 ARALIK 2022

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çıldır Meslek Yüksekokulu arasında 13.10.2022 tarihinde kurumlar arası yapılan ikili anlaşma ile “Ulusal Hane Ziyaretleri” saha çalışmasının Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerimizle birlikte yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Çıldır MYO öğrencilerinin görev aldığı “Ulusal Hane Ziyaretleri” ile uzman personeller, ev ev dolaşarak ailelerin ihtiyaç ve taleplerine uygun sosyal hizmet modellerini sunmaktadır. Yapılan görüşmelerde, hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarının tespit edilmesi amaçlanmaktadır.

Çıldır MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Ömer Cenap Özdemir; “Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çıldır Meslek Yüksekokulumuz arasında kurduğumuz sıkı kurumsal ilişkilerin neticesinde; Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerimizin mesleki alanlarına katkıda bulunacak, tecrübe ve deneyim kazanmalarını sağlayacak etkinliklerin sürekli devam etmesi için karar aldık. Bu tarz eğitici ve öğretici etkinliklerin öğrencilerimize pozitif katkılarını ve derslerdeki başarılarına da doğrudan yansıdığını görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Öğrencilerimiz ve uzman personellerce yapılan görüşmelerde, hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını tespit etmeyi amaçlayan sorular sorulmaktadır. Sorular, sosyal yardım ihtiyaçları, aile danışmanlık ve eğitim ihtiyaçları, engelli veya yaşlı bireylere yönelik ihtiyaçlar, çocuk, kadın, şehit yakını, gazi hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar gibi başlıklarda toplanıyor. Bu sorular ile hanelerin tüm ihtiyaçları tespit edilmekte, herhangi bir ihtiyacı yoksa ihtiyaç halinde destek alabileceği kamu kurum ve kuruluşlar hakkında bilgiler verilmektedir.