Sarıkamış Şehitleri Konferansla Anıldı

23 ARALIK 2022

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Topluluğu tarafından Beyaz Hüzün Sarıkamış’” başlıklı konferans düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen program Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut tarafından verildi. Konferansa, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, akademik-idari personel ve öğrencilerimiz katıldı. Konferans, Erhan Bulut’un kısa öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye teşrif eden Bulut, Tarihin buzlu sayfalarından, 22 Aralık 1914’te Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars’ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 90 bin askerin donarak şehit olduğu Sarıkamış harekâtı hakkında bilgiler verdi. Gerçek görüntü kayıtları içeren video gösterileri eşliğinde sözlerine devam eden Bulut: “Atalarımız dedelerimiz yaşı çok küçük çocuklar, delikanlılar, yarınını bırakıp gidenler, çocuğunu bırakıp gidenler, hepsi ana kuzusu hepsi vatan sevdalısı… Gittiler geri gelmediler sadece gittiler bize bu toprakları hiçbir karşılık beklemeden emanet ettiler de gittiler. Biz de onları unutmayarak dua saygı ve sevgi ile anarak vatanımız için çok çalışarak vefamızı gösterelim. Bu millet her zaman size minnettar kalacak. Sarıkamış’ta bu vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şanlı askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi. Konferans Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı tarafından teşekkür belgesi takdiminin ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.