Dr. Necdet Subaşı Tarafından Yer Bildirimleri “Entelektüelin Yer Bildirimi” Konferansı Verildi

19 ARALIK 2022

MEB Bakan Müşaviri Dr. Necdet Subaşı tarafından Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda Yer Bildirimleri “Entelektüelin Yer Bildirimi” konferansı verildi. Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, akademik-idari personel ve öğrencilerimiz katıldı. “Dünya’da durduğunuz yer neresidir, kendinizi nasıl tanımlarsınız, kimliğiniz kökeniniz zihniyetiniz, medeniyetiniz nedir, neredesiniz, kimsiniz, dünyada gelişen olaylar karşısındaki tepkiniz bakış açınız nedir?” soruları karşısında verilerin cevapların dünyadaki kimliğimizi belirleyen değerler olduğunu ifade eden Dr. Necdet Subaşı, yer bildirimlerin ise bu bilgiler doğrultusunda dünya üzerinde “kendimizi nerede konumlandırdığımız, nasıl ve nereden baktığımız” sorularının cevabını olduğunu belirtti. Sonrasında entelektüel ve aydın kavramları üzerinden bilgilendirmeler yapan Subaşı, iyi bir entelektüel ve aydında olması gereken özelliklerden bahsetti. Subaşı’nın ardından kürsüye teşrif eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ise şunları kaydetti: “Sevgili gençler Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan sizlersiniz. Kendi gücümüzü ve potansiyelimizi bilmeli ve ona göre dünyadaki yerimizi konumlandırmalıyız. Şanlı kültürümüzden ve geçmişimizden kuvvet alarak dünya kimliğimizi oluşturmalıyız. Güçlü bir Türkiye’yi bu şekilde geleceğe taşıyabiliriz.” Soru-cevap bölümüyle devam konferans, teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.