Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen ve Türkiye’nin En Büyük Tematik Sempozyumu Olan “III. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu” Başladı

 18 EKİM 2022

Üniversitemiz tarafından üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Mitoloji Sempozyumu: Alegorik Yorumlar, Kültürel Tepkiler ve İnsan Deneyimleri alt başlıklarıyla bugün başladı. Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sempozyumda; Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Naciye Görmez, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Üniversitemiz dekanları, akademik-idari personelimiz ile yurt içi ve yurt dışından katılımcılar yer aldı. Sempozyum Güzel Sanatlar Fakültemizin düzenlemiş olduğu müzik dinletisiyle başladı. Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “Bugün Ardahan Üniversitesi olarak heyecanlı günlerimizden birisini daha yaşıyoruz. Öncelikle Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara  şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. En büyük temennimiz bir daha böyle acı bir olay yaşamamaktır. Mitoloji Sempozyumunun bu sene üçüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Genç bir Üniversite olarak, her zaman yaptığı işleri bilimsel zeminde ciddiye alan ve bunu etkileşimli olarak yapmaya çalışan bir Üniversiteyiz. Bugün burada dünyadan ve ülkemizden katılımcıların sunumlarını, karşılıklı eleştiri ve değerlendirmelerini dinleyeceğiz. Öğrencilerimizin konuk akademisyenlerle tanışmaları ve iletişime geçmeleri akademik gelişimleri için son derece önemlidir. Mitoloji Sempozyumunu sürekli hale getirdik ve Ardahan Üniversitesi’nin bir markası olarak gerçekleştirecek olan kadromuz oluştu. Düzenleme kurulundaki bütün arkadaşlara gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sundukları katkılardan dolayı başta Rektör Yardımcımız, Dekanlarımız, Genel Sekreterimiz, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, öğrencilerimiz ve katkı sunan bütün personelimize teşekkür ediyorum.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından, III. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu çağrılı konuşmacılarından; Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğretim Üyesi İmge Uytterhoeven’ını “Elit Öz-Temsil Araçları Olarak Destanlar ve Mitler. Geç Antik Elit Sınıf Evlerinde Truva Çemberi ve Aeneid”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çeviribilim Anabilim dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Medine Sivri, “Karşılaştırmalı Edebiyat Açısından Mit, Mitokritik ve Sembolik İmgelem” ve Oslo Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden Silvio Bär, “Kalypso, the Divine Amomg the Goddesses: Allegorisation and Reception from Homerto Star Trek” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Soru-cevap bölümü ardından sempozyum İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültemizde yer alan beş ayrı salonda gerçekleştirilen sunumlarla devam etmektedir.