Üniversitemizden Goalball Turnuvası

13 HAZİRAN 2022

Engelli Öğrenci Birimimiz, Üniversitemizde eğitim gören görme engelli öğrencilerimizi spora dâhil etmek amacıyla goalball sporunu hizmetine sundu. Bu yıl ilk kez Öğr. Gör. Betül Aşcı tarafından kapsayıcı ders kapsamında eğitimi verilen goalball sporu Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin de yoğun ilgisiyle karşılandı. Gören ve az gören öğrencilerimizle birlikte keyifli bir turnuva düzenlenerek Üniversitemizde eğitim gören öğrenci, akademik ve idari personelimize goalball sporu tanıtıldı. Turnuvanın amaçlarından söz eden Aşçı,  “Ardahan ilinde yaşayan spora dâhil olamayan görme engelli bireylere ve ailelerine sesimizi duyurmak bize ulaşan görme engelli bireyleri spora dâhil etmek için bu turnuvayı düzenledik. Goalball eğitimi alabilmek için tamamen körlük şartımız yoktur. Diğer spor dallarına dâhil olamayan görme yetersizliği bulunan herkes bize başvurabilir. Oyun için yaş sınırımız 10 yaş ve üzerindedir” şeklinde bilgi verdi.