İntiharla Mücadele Farkındalık Eğitimi Verildi

03 HAZİRAN 2022

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü tarafından İntiharla Mücadele Farkındalık Eğitimi düzenlendi. Programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, akademik-idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Katılımcılara Psikolog Yasemin Kılavuz tarafından intiharla mücadele farkındalık eğitimi verildi. Eğitim kapsamında Psikolog Kılavuz, intihar nedir, intiharın demografik verileri, Türkiye’deki il bazında intihar verileri, risk faktörleri, kişileri intihara güdüleyen nedenler, intihar belirtileri gibi konularda bilgi vererek dünyada her 40 saniyede 1 kişinin intihar ettiğini ifade etti. Kılavuz konuşmasının son bölümünde intihar düşüncesi olan kişilere nasıl yardım edilebileceği hakkında geniş bilgi verdi. Program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız ‘ın Psikolog Kılavuz’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.