Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

“Güzel Yarınlar için Doğru Seçim Ardahan Üniversitesi”

30 MAYIS 2022

Ardahan Üniversitesi Tanıtım Günleri kapsamında Yenisey Kampüsümüzde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlik, Ardahan’da bulunan lise öğrencilerinin kampüsü, fakülteleri ve etkinlik alanlarını rehberler eşliğinde gezmeleriyle başladı. Lise öğrencileri, bazı dersliklerde işlenen derslere katılarak daha sonra bölüm hakkında merak ettikleri soruları sordular. Kampüs ve bölüm tanıtım stantlarını gezen öğrencilere daha sonra Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı’nın ikramı olan pilav dağıtıldı. Yemek sonrası öğrenciler, Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun katılımı ve Ankara Bilim Üniversitesi Öğr. Gör. İsmail Yolcu’nun sunumuyla gerçekleştirilen “Bonus Hoca Ardahanlı Gençlerle Buluşuyor” söyleşi programına katıldı. Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu, lise idareci ve öğretmenleri, öğrenciler ile Üniversitemiz akademik-idari personeli katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “Sevgili gençler Ardahan Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Bugün aramızda olan kıymetli konuklarımız Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu ile Kariyer ve İletişim Uzmanı aynı zamanda Ankara Bilim Üniversitesi Öğr. Gör. İsmail Yolcu, bugün Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan siz gençleri aydınlatarak, geleceğiniz için çok kıymetli açıklamalarda bulunacaklar. Sevgili gençler, bizim bütün gayemiz Üniversite olarak Ardahanlı çocuklarımızın eğitimine kreş, anaokulu döneminden başlayarak eğitimlerinin her aşamasında onlara yardımcı olmak ve gelişimlerine profesyonel katkı sağlamaktır. ARÜ Kalkındırma Vakfımızın ikramı olan pilavı sizlerle birlikte yemek bizleri çok mutlu etti. Sevgili gençler, sizler bu ülkenin geleceğisiniz, sizlerin doğru tercih yaparak doğru mesleği seçmesi ülkemiz adına çok önemlidir. Sizin ufkunuz bizim ufkumuzun çok ötesine geçmek zorunda. Ancak böyle gelişip, büyüyebiliriz. Bu bakış açısından hareketle bütün gayretimizi sizin iyi yetişmeniz için harcıyoruz. Bizler Üniversitemizi, bölümlerini, teknik ve sosyal imkânlarını iyi tanımanız için böyle bir tanıtım programı düzenledik. Burada göreceğiniz eğitim, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin verdiği eğitim kadar iddialı ve geleceğiniz için son derece yararlı olacaktır. Son söz olarak üniversite sınavında sizlere başarılar diliyorum. Allah gönlünüze göre bölümler kazanmayı sizlere nasip etsin.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından kürsüye çıkan Öğr. Gör. İsmail Yolcu, öğrencilere sınav ve tercihlerle ilgili kısaca tavsiyelerde bulunduktan sonra sözü Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’na bıraktı. Beledioğlu öğrencilere sınav anı motivasyon konuşması yaptı ve stres yönetimi, dikkat yönetimi ve zaman yönetiminin önemi ile ilgili bilimsel verilerden yararlanarak bilgi verdi. Beledioğlu, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Beledioğlu son olarak öğrencilere motivasyon sağlamak için hangi üniversite ve bölümü kazanmak istediklerini sordu ve öğrenciler aynı anda hayallerindeki üniversite ve bölümü haykırdı. Beledioğlu ve Yolcu akşam düzenlenen konferansta ise velilere seslendi. Stres ve stres yönetimine ilişkin geniş bilgiler veren Beledioğlu, velilerin sınava girecek olan öğrencilere, “sınav hayatın sonu değil” gibi cümleler kullanmalarının öğrencilerde motivasyon eksikliğine yol açtığını belirtti. Velilerin sorularını yanıtlayan Beledioğlu, öğrencilerin sınav süresini verimli kullanabilmeleriyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Program Rektörümüzün, Süleyman Beledioğlu ve İsmail Yolcu’ya teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Süleyman Beledioğlu ve İsmail Yolcu programın ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Sohbet şeklinde gerçekleşen ziyaretin ardından Rektörümüz konuklarına 100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu Bildirileri Kitabını, “Zaman ve Mekân: Ardahan” Sergi Kataloğunu ve yöresel ürünleri hediye etti.

Program kapsamında misafirler Ömer Halis Demir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezini gezdi. Yaşam merkezinin ardından Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Planetaryumu ziyaret eden Beledioğlu ve Yolcu’ya Rektörümüz üzerinde fotoğraflarını bulunan ARÜ Planetaryum Kupası hediye etti.