Selami Altınok, Üniversitemizde Konferans Verdi

27 MAYIS 2022

Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Selami Altınok, “27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a Türkiye’de Darbeler” konulu bir konferans düzenledi. Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Naci Aldemir, Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gülcü, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Konferans öncesi misafirler fuaye alanında sergilenen anaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu resimleri inceleyerek, Üniversitemiz Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin resimlere ilişkin yaptığı analizleri dinledi.

Altınok: “Millet İradesini Darbelerle Vesayet Altına Almak İsteyenler Hüsrana Uğratılmıştır”

Yakın dönemde Türkiye’de askeri darbeler ve nedenleri üzerine konuşan Altınok, darbe girişimleri vasıtasıyla millet iradesini vesayet altına almak isteyen cuntacı zihniyetin hüsrana uğratıldığını belirtti. 12 Mart 1971 Askeri Muhtırasının demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu vurgulayan Altınok, bu dönemde 5 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. 28 Şubatı post modern darbe olarak niteleyen Altınok, bu dönemde ikna odalarının kurulduğunu ifade etti. Gezi parkı olayları için vandalizm diyen Milletvekili Altınok, bu olayların halk hareketi kisvesi altında planlı bir şekilde yapıldığının altını çizdi. 17-25 Aralık operasyonlarının hükümeti devirmek üzere FETÖ mensubu polis ve yargı üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Altınok, bu kişilerin emellerine ulaşamadıklarını ifade etti. 15 Temmuz darbe girişimini Türkiye tarihinde yapılmış olan en alçak darbe girişimi olarak niteleyen Altınok, asker görünümlü kişilerin masum vatandaşları katlettiğini ifade etti. Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Altınok, “aklınızı başkasının kullanmasına izin vermeyin, özgür iradenize sahip çıkın” şeklinde nasihatte bulundu. Konferans, Vali Öner ve Rektörümüzün Milletvekili Selami Altınok’a belge ve hediye takdimiyle sona erdi. Program kapsamında, Selami Altınok, Vali Öner, il genel kolluk üst amirleri ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz, Rektörümüzü ziyaret etti. Planetaryumun (Gezegen Evi) gezilmesiyle program sona erdi.