ARÜ’de Felsefe ve Din Söyleşisi Düzenlendi

25 MAYIS 2022

Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi tarafından Ardahan Felsefe Söyleşileri kapsamında “Felsefe ve Din” başlıklı söyleşi düzenlendi. Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Duman, akademik-idari personelimiz ve öğrenciler katıldı. Davetli konuşmacı Vatikan Emekli Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy tarafından gerçekleştirilen söyleşide, din ve felsefe ilişkisi tarihsel süreç bağlamında farklı kavramlarla ilişkili olarak değerlendirildi. Söyleşi soru-cevap bölümü ardından Rektörümüzün Prof. Dr. Kenan Gürsoy’a teşekkür belgesi takdim etti.

Söyleşinin ardından Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Rektörümüz, Prof. Dr. Gürsoy’a 100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu Bildirileri Kitabını, “Zaman ve Mekân: Ardahan” Sergi Kataloğunu, isminin yazıldığı seramik tabak ve yöresel ürünleri hediye etti.