2022-2023 Akademik Yılı Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

27 NİSAN 2022

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü, 25 Nisan 2022 Pazartesi günü 2022-2023 akademik yılında Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği (öğrenim-staj) ile Personel Hareketliliğinden (ders verme-eğitim alma) yararlanmaya hak kazananların katılımıyla Erasmus+ bilgilendirme ve oryantasyon toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Toplantının 13.00’da başlayan ilk oturumunda, üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş hareketlilik öncesi, hareketlilik süreci ve sonrasında akademik ve idari personellerin takip etmesi gereken prosedürlere ilişkin detaylı bir sunum yaptı. Hareketliliklere ilişkin tüm süreçleri detaylı bir şekilde anlattığı sunum sonrasında, Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Toplantının 15.00’da başlayan ikinci oturumu ise öğrenim ve staj hareketliliklerinden faydalanmaya hak kazanan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bu oturum, içinde bulunduğumuz akademik yıl içerisinde hareketlilikten yararlanan iki öğrencimizle görüntülü görüşmeyle başladı. Bu görüşmelerde, eğitimlerine yurtdışında devam eden öğrencilerimiz tecrübelerini hareketlilikten yararlanmaya hak kazanan öğrencilerimizle paylaştı. Daha sonra, Dr. Üyesi Doğan Saltaş Erasmus+ Öğrenci Hareketliliklerine ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Bu sunumda, hareketlilik öncesi, süreci ve sonrasında yapılması gereken işlemleri detaylı bir şekilde açıkladı. Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, sunumu sonrasında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, her iki oturumun sonunda Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü olarak hareketlilik kapsamında yürütülecek tüm süreçlerde hem öğrenci hem de personelimizin yanında olacağına vurgu yaptı.