“Türk Düşünce Tarihinde Yesevi Hikmet Geleneği” Konferansı Düzenlendi

31 MART 2022

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Topluluğu tarafından “Türk Düşünce Tarihinde Yesevi Hikmet Geleneği” konferansı düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Genel Sekreter Yardımcımız Ercan Mermer, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Duman, Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Suat Vural, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, Personel Daire Başkanı Filiz Vural, akademik-idari personelimiz ve öğrenciler katıldı. Tarih Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hatice Ertürk, konferansı gerçekleştirecek olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız’ın özgeçmişini dinleyicilere sundu. Prof. Dr. Yıldız, gerçekleştirdiği sunumda; Hikmet Kavramı ve Divanı Hikmet, Yesevi Hikmetin Söylem Yapısı, Yesevi Hikmetin Muhatabı, Yesevi Hikmetin Amacı, Yesevi Hikmetin Toplumsal Örgüsü: Bilgi, Samimiyet ve Sevgi, Yesevi Hikmetin Bireysel Örgüsü: Rizayet, Yesevi Hikmetin Son Durağı: Ölmeden Önce Ölmek başlıklarını açıkladı. Soru-cevap bölümünün ardından Katılım Belgesi takdimleri ile konferans sona erdi.