Üniversitemiz Her Alanda Sahada, Şehrin Tam Ortasında

25 MART 2022

Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen “Ardahan Sınır Ticaret Merkezi ile Yurtdışı Ticaret Köprüsü Oluyor” ücretsiz eğitim faaliyeti düzenlendi. ATSO (Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası) Konferans Salonunda düzenlenen eğitim faaliyetine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, SERKA Genel Sekteri Nurullah Karaca, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Aslan ve Uzmanlar Öğr. Gör. Melike Yıldız, Öğr. Gör. Hayri Öcal, ilimiz esnafları, firma sahipleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Rektörümüz şunları kaydetti: “Bu bölgenin insanı olarak 5 yıldır Ardahan’da görev yapmaktayım. Üniversitemiz her alanda sahada, Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz şehrin tam ortasındadır. Şehrimizin sorunları ortak sorunlarımızdır. Bu sorunları bilimsel veriler ışığında, fizibilite raporları şeklinde girişimcilere ve kurumlara sürekli olarak sunma gayreti içerisindeyiz. Yaza kadar ARÜSEM’de öğrencisinden, ev hanımına, esnafından, tüccarına kadar birçok vatandaşımıza çeşitli kurslar düzenleyeceğiz. Ardahan Üniversitesi fiziksel olarak şehrimize çok uzak değildir. Bunun altını çizmek istiyorum. Ardahan ilimiz yüz ölçümü olarak henüz çok geniş bir alana yayılmadığı için böyle algılanmaktadır. ARÜSEM kurslarıyla, atölyeleriyle, dil kurslarıyla halkımıza hizmet etmekte, herkese el uzatmaya çalışmaktadır. ARÜSEM kapasite ve içerik olarak birçok sürekli eğitim merkezinden daha büyüktür. Meslek edinmek isteyen ev kadınlarından öğrencilere, tüccarlara kadar birçok kitleye hitap eden kurslar düzenliyoruz. İlimiz, sadece belli başlı büyük şehirlerde olan bir Gezegen Evine sahiptir. Gezegen Evimizi ziyaret eden çocuklarımızdan ve ailelerinden çok güzel tepkiler alıyoruz. DAP ile tarım, hayvancılık ve arıcılık üzerine projeler, SERKA ile fizibilite projeleri ve ATSO ile birçok önemli projeler hazırlıyor ve bunları hayata geçiriyoruz. Ardahan’ımızın UNESCO onaylı bir JEOPARK olması için Ardahan Valiliği ile birlikte önemli çalışmalar yürütüyoruz. 2 hafta önce DAKAF 2022’ye (Doğu Anadolu Kariyer Fuarı) katıldık. 300 öğrenci, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kariyer Planlama ve Mezun İzleme ve Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görev yapan akademisyenlerimizle birlikte DAKAF 2022’ye çıkarma yaptık. Ardahanlı esnaflarımız ve girişimcilerimiz için fuarda stantlar kiraladık ancak talep olmadı. Değerli Ardahanlı hemşerilerim, Ardahan’ımızın bilinirliğini arttırmak, kalkınmasını sağlamak için karşılıklı etkileşim içinde olmamız, projeleri birlikte hayata geçirmemiz gerekir.” Rektörümüzün konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye çıkan Akdan Danışmanlık Firması yöneticisi Nilüfer Arıak, dış ticaret ve proje yönetimi konularında eğitim verdi. Ardahan Sınır Ticaret Merkezi ile Yurtdışı Ticaret Köprüsü Oluyor projesi kapsamında, ilimizdeki kurumlar ziyaret edilmiş, ilimizde ekonomik kalkınmaya fayda sağlayacak Sınır Ticaret Merkezi ve diğer cazibe merkezleri kurulması için fikir alışverişinde bulunulmuştur. Proje sonunda ilimizde yapılabilecek Sınır Ticaret Merkezi ve potansiyel cazibe merkezleri konusunda fizibilite raporu hazırlanması planlanmaktadır.