ARÜ’de Nevruz Coşkusu

22 MART 2022

Üniversitemiz Âşık Şenlik Meydanı’nda Nevruz Bayramı birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Hanımefendiler, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Duman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu, I. Ulusal Ardahan Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı katılımcıları, akademik-idari personelimiz ve öğrenciler katıldı. Program, ARÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Aytekin’in ve uluslararası öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Mayrambek Orozobayev ile Öğr. Gör. Mahire Guliyeva’nın Nevruz Bayramı konuşmaları ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “Değerli öğrencilerimiz sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sevgili gençler bizim baharımız sizlersiniz. Çiçeklerimiz yani sizler olmadan ne baharın ne de yazın anlamı yoktur. Geleceğimizi sizlerle inşa edeceğiz. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” Konuşmaların ardından demir dövme ve yumurta tokuşturma etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerimizin gösterisiyle devam etti. Ödüllü yarışmalar ve yöresel oyunlarla devam eden etkinlik, nevruz pilavı dağıtımı ve seramik pişirim çalıştayı katılımcılarının Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ve Rektörümüz Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız ile birlikte gerçekleştirdikleri raku&çukur pişirimiyle sona erdi.