Down Sendromu Farkındalık Gününde Anlamlı Etkinlik

21 MART 2022

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği Üniversitemiz Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde “+1 Farkla Dünya Şampiyonluğuna” isimli sunumla gerçekleştirildi. Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Kükrer, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rıdvan Çolak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, akademik-idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.  Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Burak Toy, down sendromlu minik güreşçi Fatih Emirhan Özkan ile başarı öykülerini fotoğraf ve videolar eşliğinde sundu. Dr. Öğr. Üyesi Toy, sunumunda down sendromu hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra down sendromlu minik Fatih Emirhan’la sabır ve azimle ilgilenmenin getirdiği başarıları anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Toy’un emekleri sonucunda Fatih Emirhan, Dünya Güreş Şampiyonasında performans sergiledi ve Milli Güreşçi Taha Akgül ile mindere çıkma fırsatını yakaladı. Sabırla kazanılan bu başarılar ulusal ve dünya basınından büyük ilgi gördü.  Dr. Öğr. Üyesi Toy’un gerçekleştirdiği sunumda minik Emirhan’ın neler başardığı, azmi ve mutluluğu büyük ilgi çekti. Sunumun ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Toy’a anlamlı sunumundan ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek katılım belgesi takdim etti. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız, toplumda down sendromlular ve diğer tüm engelli bireyler için oluşturulan farkındalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu farkındalığın toplumun her kesiminde daha da yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.