Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemizde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

31 ARALIK 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından yıl sonu münasebetiyle ilimiz basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı yapıldı. Üniversitemiz Yenisey Konukevinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Ercan Mermer, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı,  ATSO Başkanı ve Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Üyesi Çetin Demirci, iş insanı ve ARÜ Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Özpolat Nalbant, DHA (Demirören Haber Ajansı) Muhabiri Deniz Başlı, AA (Anadolu Ajansı)  Muhabiri Günay Nuh, İHA (İhlas Haber Ajansı) Muhabiri Olgun Yıldız, İHA Temsilcisi Ahmet Rıfat Vural, TRT Muhabiri Dinçer Aktemur, Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Dr. Yaşar Öztürk ile personel katıldı

2021 yılının pandemi yılı olmasına rağmen Üniversitemiz için verimli geçtiğini belirten Rektörümüz, olumsuz kriz sürecinden fazla etkilenilmediği belirtti. Pedagojik formasyon sürecine ilişkin belirsizliğin ortaya kalkması için uğraş verdiklerini belirten Rektörümüz: “Önceliğimiz bölgeyi kalkındırmak ve refahı arttırmak”

Bölge ekonomisinin kalkınması için birçok projenin hayata geçirildiğini belirten Rektörümüz, TANAP, SERKA ve DAP’la birlikte planlanan ve uygulanan projelerin önemine dikkat çekti. Ardahan Üniversitesi’nin 13 yıllık bir üniversite olmasına rağmen birçok önemli başarıya imza attığını belirten Rektörümüz, son 5 yılda önemli mesafeler kat edildiğini ifade etti. Üniversitemizin 2021 yılı URAP verilerine göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2. üniversitesi olması bunun büyük kanıtı olduğunu dile getiren Rektörümüz, büyüme stratejisinin sürdürüleceğini belirtti. Toplantı sonrası konuklarına hediye takdiminde bulunan Rektörümüz, Şehit Ömer Halis Demir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Yaşam Merkezi, ARÜSEM ve Planeteryumu gezdirdi.