ARÜ Verileri Doğrultusunda COVID-19 Konferansı Gerçekleştirildi

13 ARALIK 2021

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Özkan, akademik ve idari personelimiz için düzenlenecek olan Covid-19 Bilgilendirme Konferanslarının ilkini bugün Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras ve akademik personelimiz katıldı. Prof. Özkan, sözlerine son iki ayda covid-19 vakalarının dünyada yeniden artış gösterdiğini belirterek başladı. Prof. Özkan dünyadan ve ülkemizden paylaştığı güncel verilerin ardından Üniversitemiz personelinin covid-19 ve aşı olma oranlarını paylaştı. Prof. Özkan, güncel araştırma ve bulgular üzerinden gerçekleştirdiği konuşmasında son varyant olan omicron varyantı hakkında bilgiler verdi. İnaktif ve Mesajcı RNA (mRNA) aşıları ile ilgili oluşturulan bilgi kirliliklerine açıklık getiren Prof. Özkan, medyada yer verilen ve kafa karışıklığına sebep olan soruları detaylarıyla anlattı. Prof. Özkan sunumunu geçen hafta covid-19 pandemisi nedeniyle kaybettiğimiz Hocamız Prof. Dr. Günay Karaağaç’ı saygı ve rahmetle anarak sonlandırdı. Sunumdan sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz, Prof. Özkan’a açıklayıcı ve anlaşılır sunumundan dolayı teşekkür etti.  Üniversite olarak dinamik bir süreç olan covid-19 pandemisiyle ilgili sürekli yeni uygulamaları hayata geçirildiğini söyleyen Rektörümüz, Covid-19 İzleme Komisyonu oluşturulduğu bilgisini paylaştı. Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.