Rektörümüz Ege Tv’de Yayınlanan Gündem Özel Programına Konuk Oldu

26 KASIM 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Mehmet Erdağı’nın möderatörlüğünü yaptığı Ege TV’de yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu. Üniversitemiz fiziki ve akademik yapısına ilişkin geniş bilgiler veren Rektörümüz, son yıllarda elde ettiğimiz başarıları detaylarıyla anlattı. Üniversitemizin 2021-2022 URAP (University Ranking by Academic Performance) verilerine göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2. Üniversite olduğunu dile getiren Rektörümüz, akademik ve idari kadromuzu bu başarıdan dolayı tebrik etti. Ardahan’ın kalkınmasına yönelik doğa turizmi, dış ticaret ve hayvancılık olmak üzere üç ana başlık altında çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Rektörümüz, bu konuda paydaşlarla birlikte önemli projeler üretildiğini ve birçok projenin hayata geçirildiğini belirtti. Ardahan’ın UNESCO tarafından tescillenmiş Türkiye’nin 2. Jeoparkı olması için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyleyen Rektörümüz, ilimizin doğal ve kültürel zenginliklerinin herkes tarafından bilinmesinin gerektiğinin altını çizdi. YÖK’ün geçen yıl yayınlamış olduğu Üniversite Karneleri raporunda Üniversitemizin büyük gelişme kaydettiğini ve üst sıralara yükseldiği bilgisini veren Rektörümüz, bu başarıların devam edeceğini söyledi. DAP ve SERKA ile gerçekleştirilen ve devam eden projelere ilişkin bilgiler paylaşan Üniversitemiz Rektörü, önümüzdeki yılları planlayan kurumsal bir üniversite hüviyetini yakalamış olduğunu vurguladı. Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı ve ARÜSEM’in yapmış olduğu çalışmalara ilişkin bilgiler veren Rektörümüz, Ardahanlı iş insanlarını Özel Okul projemize katkı sağlamalarını istedi. Son olarak öğrenci sayılarımıza ilişkin programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde Üniversitemize 1516 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve toplam öğrenci sayımızın 5755’ e ulaştığını belirtti.