ARÜ 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni TOBB Başkanı’nın Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

09 KASIM 2021

Ardahan Üniversitesi 2021-2022 Akademik yılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Gençlere Girişimcilik Fikirleri” konulu ilk dersiyle gerçekleştirildi. Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Barosu Başkanı Av. Murat Yolcu, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Naci Aldemir, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya,  Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar,  AK Parti İl Başkanı Kaan Koç,  FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Sabah Gazetesi Haber Müdürü Erhan Öztürk, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Kandemir, Özer Matlı, Arif Parmaksız ve Alaattin Çoban, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Ardahan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Sonkaya,  Gençlik ve Spor İl Müdürü  Bilent Akar,  İl Defterdarı Doğan Adıgüzel,  İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut,  İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir,  Ardahan KOSGEB Müdürü Ramazan Sivri,  Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Çetin Demirci,  Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Küçük,  TEMA Vakfı Ardahan İl Temsilcisi - Kadın Girişimciler Başkanı Nesrin Arslangörür, il ve ilçe oda başkanları, basın mensupları Üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in açılış konuşmasıyla devam etti. Rektörümüz konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın batıda ne varsa doğuda da o olacak anlayışı çerçevesinde 2008 yılında Ardahan Üniversitesi kuruldu. Genç bir Üniversite olarak bölgenin kalkınması ve bilimsel gelişim adına doğru işler yapmanın gayreti ve kararlılığı içindeyiz. İlimizin dinamiklerini tarım ve hayvancılık, doğa turizmi ve dış ticaret olarak üç başlıkta sıralayıp, bunlara uygun projeler gerçekleştirmekteyiz. Bunlara kısaca değinmek isterim: Ardahan’ın doğal güzelliklerini yansıtan ulusal düzeyde “Zaman ve Mekan: Ardahan” fotoğraf sergimizi ülkemizin farklı şehirlerinde düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz. Ardahan Değerlemeleri I ve Ardahan Değerlemeleri II eserlerini yayınladık. 100. Yılında Ardahan Kongreleri düzenledik ve on farklı ülkeden bilim insanlarını Üniversitemizde öğrencilerimizle buluşturduk. Ardahan’ın Jeopark olması yönünde proje çalışmalarına başladık. Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Merkezi’nde çocuklarımıza bilim ve sanat eğitimleri sunuyoruz. Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nı kurduk. Mütevelli heyeti Ardahanlı iş adamı, bürokrat ve siyasetçilerden oluşan Vakfımızın amaçlarından ilki başarılı öğrencilere burs imkanı sağlamaktır. Diğer önemli amacımız Ardahan dışında yaşayan Ardahanlı iş insanlarımız ile ortak projelerimizi hayata geçirmek. Son amacımız ise Ardahan’da bir özel okul açmaktır.” Rektörümüz konuşmasına Üniversitemizin bilimsel başarılardan bahsederek devam etti. Lisansüstü eğitim, uluslararası yayın ve atıflarda yakaladığımız başarılardan bahseden Rektörümüz Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yayınlanan URAP verilerine de kısaca değindi. Bu sene 179 üniversite arasında 106. sırada yer aldığımızı söyleyen Rektörümüz, en hızlı bilimsel gelişmeye sahip 2. Üniversite olduğumuzu söyledi. Son olarak tam bir kampüs üniversitesi olduğumuzu söyleyen Rektörümüz öğrencilerimize sunduğumuz hizmetler hakkında bilgi verdi. Daha sonra kürsüye teşrif eden Ardahan Valisi Hüseyin Öner şu sözlere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız “Her ile bir üniversite” hayalinin bir ürünü olan Ardahan Üniversitesi gerek akademik gerekse bilime katkı sağlayacak konular ve çalışmalarla kendini ispat etmiştir. Öğrencilerimiz burada hem bilgiye ulaşacak hem de elde ettiği bilgiyi insanların huzur, refah ve gelişimi için kullanacaktır. Bizlerin hizmet isteyen ve yardım eli bekleyen coğrafyamıza derman olma mecburiyetimiz vardır. Bizler dünyaya eğitimle, bilgiyle ve kararlılıkla dokunmalıyız. Sevgi gençler, hangi üniversiteden mezun olduğunuz değil, üniversiteden nasıl mezun olduğunuz önemlidir. Yeni eğitim öğretim yılının Ardahan Üniversitesi’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Sayın Vali Öner’in konuşmasının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Rektörümüz tarafından cübbesi giydirildi. Sonra Rektörümüz, senato kararını okumasının ardından Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’na Fahri Doktora Payesi’ni takdim etti. Takdim töreni ardından Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, akademik yılın ilk açılış dersini gerçekleştirdi. Başkan Hisarcıklıoğlu derste öğrencilerimize “İcat çıkarın ve eski köye yeni adet getirin” diyerek girişimci olabilmek için hayal kurmanın ve hedef belirlemenin çok önemli olduğunu belirtti. Yeni bir şeylerin hedefle başlayıp, çok çalışmayla devam edeceğini söyleyen Başkan Hisarcıklıoğlu, başarı için azim ve sabırla yolumuza devam etmemiz gerektiğini söyledi. TOBB Başkanı başarılı olmak için belirlediği 5 ilkesini, “İşten artmaz dişten artar, işin hilesi dürüstlüktür, önce kontrol sonra itimat, hafızasına güvenen daima yanılır, işte idare olmaz” şeklinde sıraladı.  Başkan Hisarcıklıoğlu sözlerini gençlere umutlu olmaları, sevgi ve birlik içinde hareket etmelerini söyleyerek sonlandırdı. Tören, toplu hatıra fotoğraf çekimi ardından son buldu. Törenin ardından Rektörümüz ve konuklar, Ardahan Emniyet Müdürlüğü’nün Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsamında açtığı “El ele geleceğe” projesi standını ziyaret etti.