Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Rektörümüz: “ARÜ Sıradan Bir Üniversite Değildir”

04 Kasım 2021

Üniversitemiz Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde öğrencilerimize kariyer planlama üzerine konferans verildi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, öğrencilerimiz ve personel katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “Sevgili öğrenciler, kariyer yapmak kısa süreli bir şey değildir. Bir hayat mücadelesidir ve süreklilik ihtiva eder. Kariyer yapmak bir hayat mücadelesidir ve hayatımız boyunca dikkat etmemiz gereken şu üç maddeye uymalıyız. Öncelikle azimli ve kararlı olmalıyız, bunun yanı sıra sabırlı olmalıyız ve son olarak da çalışkan olmalıyız. Kariyer yapmak bir kimlik inşasıdır. Kariyerimizi inşa ederken yalnızca kendi hayatımıza odaklanmamalıyız. Ailemize, milletimize ve devletimize yararlı olma gayreti içinde adımlar atmalıyız.”

“ARÜ Sıradan Bir Üniversite Değildir”

Rektörümüz konuşmasında ARÜ’nün sıradan bir üniversite olmadığını söyleyerek, öğrencilerimize bunun idrakine varmak için imkanlarımızı etkin biçimde kullanmaları gerektiğini özellikle vurguladı. Rektörümüz, sunulan bu imkanları fiziki kolaylıkların yanı sıra bilimsel çalışmalarını aktif biçimde gerçekleştirebilecekleri laboratuvarlar, atölyeler, dijital ve basılı kaynaklar, akademik kadromuz, sportif ve kültürel faaliyetler olarak sıraladı. Rektörümüz sözlerine Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi vererek devam etti. Burada bulunan yönetim kadrosunun niteliğine vurgu yapan Rektörümüz, akademisyenlerimizin öğrencilere kariyer konusunda her zaman rehberlik edeceğini söyledi. Öğrencilerimize rehberlik etme konusunda Rektörümüz başta kendisi olmak üzere tüm ARÜ personelinin bu konuda öğrencilerimize yardımcı olacağını söyledi.

Rektörümüz ardından kürsüye çıkan Eğitim Uzmanı Sema İnci, gerçekleştirdiği sunumunda öğrencilerimize kariyer ve gelecek vizyonu, motivasyon ve özgüven, analitik düşünme, problem çözme ve karar verme konularında ayrıntılı olarak bilgi verdi. Sunum soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program, Rektörümüzün Sema İnci’ye teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.