Rektör Biber Tercih Rehberi’nde Öğrencilere Seslendi

11 AĞUSTOS 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, 24 TV’de yayınlanan Tercih Rehberi programına konuk oldu. Üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektörümüz, tercih yapacak olan öğrencilere, Ardahan’da yurt ve ulaşım sorunu yaşamayacaklarını, sakin ve güvenli bir ortamın onları beklediğini söyledi. Bölümlerimiz hakkında bilgi veren Rektörümüz, sağlık bilimlerinde yer alan lisans ve ön lisans programlarımızda öğrencilerin her türlü uygulama ve laboratuvar imkanına sahip olduğunu belirtti. Rektörümüz bu sene yeni açılan Felsefe ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri için de son derece yetkin akademik kadroya sahip olduğumuzu söyledi. Rektörümüz öğrencilerimizin mezun olduktan sonra istihdam sorunu yaşamamaları için Kariyer Merkezimiz aracılığıyla 1. sınıftan itibaren hedeflerine yönelik rehberlik hizmeti alabileceklerini söyledi. Öğrencilerimizin sosyal aktivitelerini önemsediğimizi belirten Rektörümüz, yapımı tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi’nin bu amaçla inşa edildiğine dikkat çekti. Program sonunda Rektörümüz yapımı tamamlanan Planetaryum (Gezegen Evi) hakkında bilgi vererek Sunucu Erkan Kol’a özel tasarlanan ARÜ Planetaryum bardağını hediye etti.