Rektörümüz TRT Erzurum Radyosu’na ARÜ’yü Anlattı

03 AĞUSTOS 2021

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversitemiz ve projelerimiz hakkında TRT Erzurum radyosuna röportaj verdi. Rektörümüz konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Ardahan Üniversitesi olarak bilimsel ve teknolojik alandaki çalışmalara büyük önem vermekteyiz.  Bu çalışmaları yaparken bölgemize sağlayacağımız katkıları gözeterek adım atmaktayız. SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenmeye hak kazanan projemiz "Teknoloji Geliştirme Bölgesi İlk Adımlar" Üniversitemizde kurmayı düşündüğümüz Teknokent için de bir başlangıç olacak. Buradan sizlerin aracılığıyla SERKA’ya teşekkür ediyoruz. Beşinci yılını tamamlayan Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisimiz, sadece Üniversitemizde proje geliştirmekle kalmayıp, bölgemizde potansiyeli olan ve halihazırda insanların da geçim temin ettikleri alanlar için başvuranlara da ücretsiz projeler yapmaya çalışmaktadır.”

Rektörümüz konuşmasının devamında öğrencilere seslendi ve yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde başlayıp sürdürülebilmesi için COVID-19 aşılarını yaptırmayı ihmal etmemelerini söyledi. Rektörümüz bu sene öğrenci almaya başlayacak olan Felsefe ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerimiz hakkında kısaca bilgi vererek, diğer yeni açılan ve mevcut bölümlerimizle ilgili bilgi almak için web sitemizi ziyaret etmelerini söyledi. Rektörümüz son olarak öğrencilerimize sunduğumuz sosyal imkanlardan bahsetti ve başarılı olan öğrencilerimize Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’mız tarafından burs verileceği müjdesini duyurdu.